Svētdien valsts rietumu un centrālajā daļā izsludināti brīdinājumi par vēju, sniegputeni un augstu ūdens līmeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stiprā vēja brāzmās nolauzts koks Viesturdārzā.
Stiprā vēja brāzmās nolauzts koks Viesturdārzā. Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien, 30. janvārī, no plkst. 11 līdz 22 Kurzemes rietumu piekrastē būs spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) oranžās pakāpes brīdinājums par vētru - gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 26-31 metram sekundē.

Visā Kurzemē, kā arī Rīgas jūras līča dienvidu piekrastē līdz pirmdienas rītam spēkā dzeltenais vēja brīdinājums - rietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā un brāzmās daudzviet sasniegs 20-24 metrus sekundē.

Valsts rietumu pusē no plkst.13 svētdien līdz plkst.4 pirmdien būs spēkā oranžā līmeņa brīdinājums par stipru snigšanu un stipru puteni. Redzamība sniegputeņa laikā pasliktināsies līdz 100-500 metriem un braukšana būs apgrūtināta.

Liepājā, Ventspilī un Rīgā saistībā ar ūdens līmeņa kāpumu jūrā spēkā dzeltenais brīdinājums, ūdens līmenis gaidāms aptuveni metru virs normas.

Nokrišņu un atkušņa dēļ kāpjot ūdens līmenim upēs, Kurzemē un Bauskas novadā spēkā dzeltenās kategorijas brīdinājums par zemāko vietu applūšanu.

Savukārt valsts austrumu daļā nav izsludināts neviens brīdinājums par laikapstākļiem.

Dienas otrajā pusē virs Latvijas centrālajiem un austrumu novadiem nonāks ciklona centrs, tādēļ vējš daudzviet kļūs lēns un mainīga virziena, arī nokrišņi daudzviet mitēsies. Savukārt Rietumlatvijā gaidāmi spēcīgi nokrišņi un spēcīgs vējš, sniegputenis vietām pāraugs sniegavētrā.

Gaisa temperatūra svētdien būs 0..+3 grādi, vakarā valsts lielākajā daļā piesals.

Rīgā pēcpusdienā un vakarā iespējams sniegputenis. Vējš norims, bet vakarā iespējamas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra dienā +2..+3 grādi.

Laikapstākļus nosaka liels un dziļš ciklons, tā centrs no Baltijas jūras tuvojas Latvijai. Atmosfēras spiediens jūras līmeni pazeminājies līdz 967-972 hektopaskāliem, valsts austrumu un dienvidu daļā - līdz 972-977 hektopaskāliem.

Foto: Vētras postījumi Rīgā 17. janvārī

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu