VIDEO ⟩ "Sapratu, ka betona klucis sitas manā logā." Dzīvokļu namam Rīgā vējš norāvis balkonu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā, Dārzciemā kādai deviņstāvu dzīvokļu mājai vējš norāvis balkonu. Iedzīvotājiem nākas dzīvot neomolīgos apstākļos. Problēmas risinājumi ir dārgi, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Neomulīga sajūta pārņēma Kristīni, kad sieviete savos trešā stāva logos pēkšņi ieraudzīja milzu betona atlūzu, kas uz armatūras paliekām karājās gaisā, un kārtējā vēja brāzma jebkurā mirklī draudēja vai nu iesviest konstrukciju dzīvokļa logā, vai nu noraut.

"Kad es iegāju virtuvē, atvēru logu un lejā jau stāvēja mūsu nama pārvaldes pārstāvji, mums ir uzņēmums "Selectum Home",

es ieraudzīju to karājošos betona kluci un sapratu, ka tas man sitas logā.

Pārstāvji pamanīja, ka esmu mājās, uzkāpa pie manis, un viņi man to armatūru kopā ar atlūzu caur logu nogrieza. Vienīgais tā tālāk nokrita uz otrā stāva balkona," stāsta ēkas trešā stāva iedzīvotāja.

"Pēc tam viņi aizbrauca, bet es pamanīju, ka kaimiņu balkona otra siena arī daļēji karājas gaisā.

Piezvanīju atkārtoti, palūdzu pārvaldniekam kaut ko izdarīt, taču viņi teica, ka šodien nevarot neko izdarīt, jo ārā ir putenis.

Man tajā pusē ir guļamistaba, bija bailes, ka atkal man logā var ielidot. Nodomāju, varbūt ugunsdzēsējiem piezvanīt, bet man teica, ka labāk ne, neesot glābēju kompetencē," norāda Kristīne.

Pēc neilgām pārdomām, tomēr negribot riskēt, Kristīne pieņēma lēmumu paziņot par apdraudējumu atbildīgajiem dienestiem, glābēju rīcība sekoja pēc neilga laika:

"No mana dzīvokļa viens ugunsdzēsējs ar stieni turēja to atlūzu, lai tā neaizķertu manu logu, otrs ar virvi nolaidās no piektā stāva un grieza nost."

Aprakstītā situācija notika nesen, kad valsti pārņēma vērta, taču tagad, skatoties uz trešā stāva balkonu jeb to, kas no tā palicis, var pieļaut, ka nākamās stihijas vietējiem atkal jāgaida ar nepatīkamiem pārsteigumiem. Jāsaka, ka arī kaimiņu balkoni maz atšķiras no vētras sadragātās konstrukcijas. Gan vietējie, gan nama pārvalde par kopējo situāciju ir informēta.

"Mums ir tāda situācija, ka vai nu visi balkoni ir jādemontē, vai nu jārenovē, protams, ka cena krietni atšķiras. Man balkona nav, bet, tā kā tie paredzēti koplietošanai, par balkoniem ir jāsametas visiem iedzīvotājiem," saka ēkas ceturtā stāva iedzīvotāja.

Video: TV3 raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu