30 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi bijusī "Mis Amerika" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evan Agostini/AP

Svētdien, 30. janvārī, 30 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi bijusī "Mis Amerika" Česlija Krista. Sieviete svētdienas rītā izlēkusi no 60 stāvu ēkas Manhetenā, izdevumam "Insider" apstiprināja Ņujorkas policijas departamenta pārstāvis.

Nav zināms, no kura stāva sieviete izlēkusi, tiek vēstīts, ka pēdējoreiz viņa redzēta ēkas 29. stāvā.
Kristai, kura 2019. gadā ieguva Mis ASV titulu, pārstāvot Ziemeļkarolīnu, bija 30 gadi. Viņas ģimene uzskata, ka konkursa karalienes darbi turpinās veidot pasauli labāku arī pēc viņas nāves.

"Satriekti un bēdu pārņemti mēs dalāmies ar mūsu mīļotās Česlijas nāvi," teikts ziņojumā no tuviniekiem. "Ar skaistumu un spēku viņa iedvesmoja visu pasauli. Viņa rūpējās, viņa mīlēja, viņa smējās un mirdzēja."

"Česlija iemiesoja mīlestību un kalpoja citiem gan ar advokātes darbu, kas cīnās par sociālo taisnīgumu, gan kā Miss Amerika, gan kā raidījuma "EXTRA" vadītāja. Bet pats galvenais, kā meita, māsa, draugs, mentors un kolēģis — tā mēs viņu pazinām. Viņas darbi turpinās iedvesmot." 

Sieviete strādāja par advokāti un cīnījas pret pārmērīgi lieliem tiesas spriedomiem, kuri piespriesti par nelieliem noziegumiem. Vienā no gadījumiem Kristai pat izdevās atbrīvot cilvēku no mūža ieslodzījuma. Viņa arī pavadīja vairākus gadus, vācot līdzekļus bezpeļņas organizācijām "Dress for Success" un "Big Brothers Big Sisters of America". Krista arī izmantoja savu iespēju, lai runātu par "Black Lives Matter" kustību, kad protesti pēc Džordža Floida slepkavība pārņēma visu Ameriku. 

"Visu savu dzīvi esmu gaidījusi izdevību, lai runātu par lietām, kuras man ir būtiskas. Viena no tām ir rasu nevienlīdzība un krimināltiesību reforma. Šobrīd tieši šie aspekti ir cilvēku prātos," viņa teica izdevumam "Insider" 2020. gada novembrī. 

Dažas stundas pirms savas nāves Krista kopīgoja savu pēdējo "Instagram" ierakstu. Viņa rakstīja: "Lai šī diena jums sniedz atdusu un mieru."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu