Bojā gājis cilvēks, kam mežā virsū uzkritis koks (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chris Moody/Shutterstock

Madonas novadā svētdien, 30. janvārī, bojā gājis cilvēks, kam mežā uzkrita koks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Svētdien plkst.13.07 VUGD bija saņēmis izsaukumu uz Madonas novada Barkavas pagastu, kur mežā bija gājis bojā cilvēks, jo viņam uzkritis virsū koks.

Kopumā nedēļas nogalē VUGD saņēma 183 izsaukumus, no tiem 21 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 137 uz glābšanas darbiem, bet vēl 25 bija maldinājumi.

Tāpat nedēļas nogalē saņemti 52 izsaukumi, kur bija jānovāc nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas, kā arī vienā gadījumā - no vienstāva ēkas, un vēl vienā - pāri ceļam bija pārkritis ielu apgaismojuma stabs un jumta skārda gabals.

Kopumā VUGD saņēma 12 izsaukumus, kur bija jānovērš jumta vai fasādes konstrukciju radītais apdraudējums - jānoceļ vēja atrautas seguma loksnes. Lielākā daļa izsaukumu saistībā ar vēja postījumiem saņemta svētdien pēcpusdienā, pārsvarā Kurzemes reģionā, Rīgā un Pierīgā.

VUGD aicina namu īpašniekus un apsaimniekotājus pārbaudīt ēku jumtu, noteku, fasādes stāvokli un citus būves stiprinājumus, kā arī novērtēt teritorijā esošos kokus, lai pārliecinātos, vai stiprie vēji tiem nav radījuši bojājumus, kas nākamās vētras laikā varētu radīt nozīmīgus postījumus īpašumam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu