Krasta erozija gaidāma arī tuvākajās nedēļās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vētra un augsts jūras līmenis pēdējās dienās ievērojami pastiprinājis krasta eroziju, īpaši Kurzemes piekrastē, spēka ir brīdinājumi par spēcīgu puteni. Arī tuvākajās nedēļās jārēķinās ar izskalojumiem un nogruvumiem Latvijas piekrastē, liecina laika prognozes.

Paredzams, ka Baltijas jūrā ilgstoši saglabāsies paaugstināts ūdens līmenis, tādēļ ikviena vēja pastiprināšanās, ko izraisīs nākamie cikloni, veicinās tālāku krasta eroziju.

Ziemas turpinājumā sinoptiskā situācija gaidāma līdzīga kā decembrī un janvārī. Eiropas dienvidrietumu daļā un nereti arī plašākā Eiropas dienvidu un centrālajā daļā gaidāms anticiklons, bet cikloni mēros ceļu pāri Ziemeļeiropai. Līdz ar to arī Latvijā bieži gaidāmi nokrišņi un brāzmaini vēji.

Valdošo rietumu vēju dēļ ūdens līmenis Baltijas jūrā gaidāms augstāks nekā ziemas pirmajā pusē, tādēļ pat mazāk spēcīgas vētras piekrastē var radīt lielākus postījumus par iepriekšējām vētrām.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei šīs nedēļas nogalē pastiprināsies rietumu vējš, arī nākamnedēļ prognozēti spēcīgi vēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu