Džo Rogans sniedz atbildi uz "Spotify" skandālu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Džo Rogans sniedzis atbildi uz strīdu, kurā mākslinieki, tostarp Nīls Jangs un Džonija Mičela, izņēmuši savu mūziku no "Spotify", jo nevēlas koplietot platformu ar Rogana podkāstu "The Joe Rogan Experience".

Gandrīz desmit minūšu garajā videoklipā, kas publicēts vietnē "Instagram", Rogans aizstāv savu lēmumu uzņemt viesus, kuri izplata Covid-19 dezinformāciju, atvainojas "Spotify" par sabiedrības pretreakciju un sīki izklāsta, kā viņa podkāsts varētu nākotnē mainīties. 

"Šie podkāsti ir ļoti dīvaini, jo tās ir tikai sarunas," saka Rogans. "Un bieži vien man nav ne jausmas, par ko es runāšu, līdz es apsēžos un runāju ar cilvēkiem. Un tāpēc dažas no manām idejām nav tik sagatavotas vai konkretizētas, jo es tās burtiski īstenoju reāllaikā, bet es daru visu iespējamo, un tās ir tikai sarunas, un, manuprāt, tā arī ir podkāsta pievilcība.

Tā ir viena no lietām, kas padara to interesantu. Tāpēc es vēlos pateikties "Spotify" par tik lielu atbalstu šajā laikā, un man ir ļoti žēl, ka ar viņiem tā notiek un ka viņi no tā tik daudz zaudē," saka Rogans. 

Viņš apgalvo, ka viesu nostājas par noteiktiem tematiem, piemēram, auduma masku efektivitāti, vīrusa izcelsmi vai vakcinēto cilvēku iespējamību saslimt ar Covid-19 un izplatīt to, kādreiz būtu izraisījušas attiecīgo personu "izslēgšanu" no sociālajiem medijiem, bet tagad kļuvušas par vispārpieņemtu diskursu. 

"Es nezinu, vai viņiem ir taisnība," viņš turpina. "Es nezinu, jo es neesmu ārsts. Es neesmu zinātnieks. Es esmu tikai cilvēks, kurš sēž un runā ar cilvēkiem un sarunājas ar viņiem. Vai es saprotu lietas nepareizi? Pilnīgi noteikti nē. Es saprotu lietas nepareizi, bet cenšos situāciju labot ikreiz, kad kaut kas nav kārtībā. 

Mani interesē noskaidrot patiesību, un man interesē interesantas sarunas ar cilvēkiem, kuriem ir atšķirīgi viedokļi. Mani neinteresē runāt tikai ar cilvēkiem, kuriem ir viena perspektīva," skaidro Rogans. 

Amerikāņu rokzvaigzne Nīls Jangs pirms nedēļas publiski apsūdzēja "Spotify" "melīgas informācijas izplatīšanā par vakcīnām, potenciāli izraisot to cilvēku nāvi, kas tic dezinformācijai, ko viņi izplata".

Jangs lika platformai izvēlēties starp viņu un Roganu, un "Spotify" atteicās no Janga mūzikas.

Solidarizējoties ar Jangu, arī Kanādas dziedātāja Džonija Mičela paziņoja par "Spotify" boikotu.

Arī Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre amerikāņu aktrise Megana Mārkla pauduši bažas "Spotify" par dezinformāciju, bet turpinās sadarboties ar platformu.

Janvāra sākumā grupa mediķu, zinātnieku un veselības aprūpes nozares speciālistu parakstīja "Spotify" adresētu atklātu vēstuli, kurā pauda bažas par Rogana podkāstiem, kuros apspriests Covid-19.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu