Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis turpmāk strādās diennakti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: chainarong06/Shutterstock

Lai mazinātu ģimenes ārstu noslodzi un pacienti varētu saņemt informāciju par Covid-19 ārstēšanu mājas apstākļos, no pirmdienas, 31. janvāra, paredzēts atjaunot ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66016001 darbību diennakts režīmā, informē Veselības ministrija (VM).

Šis ir viens no pasākumiem, kurus VM veikusi, lai pēc iespējas vairāk atslogotu ģimenes ārstus un viņu prakšu personālu no papildu pienākumiem.

Tāpat ģimenes ārstu praksēm nav jāapzvana Covid-19 inficētās personas, ja to neprasa pacienta veselības stāvoklis, tāpat arī nav jāapzvana Covid-19 inficētās personas kontaktpersonas, ja to neprasa personas veselības stāvoklis.

Vienlaikus ģimenes ārstiem nav jāizsniedz veselības stāvokļa izziņas skolām, darba iestādēm pēc karantīnas vai izolācijas, ja inficēšanās bijusi asimptomātiskā vai vieglā formā un septītajā dienā personai vairs nav slimības simptomu, kā arī nav jāizsniedz nosūtījumi laboratoriskai Covid-19 infekcijas noteikšanai simptomu gadījumos.

VM skaidro, ka ģimenes ārstu akūtās stundas tiek organizētas pēc iepriekšējā pieraksta, un profilaktiskās apskates ir iespējams atlikt.

Ministrija arī plāno uzrunāt speciālistus ar lūgumu pašiem izrakstīt nepieciešamos nosūtījumus izmeklējumiem un citu speciālistu konsultāciju saņemšanai, tādējādi atslogot ģimenes ārstu darbu saistībā ar nosūtījumu izrakstīšanu ārstu speciālistu konsultāciju saņemšanai un recepšu medikamentu izrakstīšanai. Plānots arī atlikt e-veselības pacientu kontaktinformācijas datu ievadi.

Ņemot vērā saslimšanas iespēju ģimenes ārstu un viņu prakses darbinieku vidū, izskatīšanai tuvākajā valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē tiks virzīta aizvietošanas maksājuma ieviešana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu