Mudina atteikties no "zaļā" režīma un ieviest visās Baltijas valstīs līdzīgus ierobežojumus (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Covid-19 laikā ieviestais "zaļais" režīms publisko vietu apmeklējumam ir sevi izsmēlis, tāpēc tas būtu jāatceļ, līdzīgi kā to dara Lietuva un Igaunija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Viņš norādīja, ka daudziem no patlaban spēkā esošajiem ierobežojumiem vairs nav ne ekonomiska, ne epidemioloģiska pamatojuma. Piemēram, slimnīcās tagad lielāka problēma ir nevis lielais pacientu pieplūdums, bet gan personāla slimošana.

Valainis vairākkārt uzsvēra, ka Latvijas situācija ir salīdzināma ar Igauniju un Lietuvu, un abas šīs kaimiņvalstis jau šonedēļ grasoties būtiski pārskatīt ierobežojumus, taču Latvija tikai tagad sākot par to domāt.

Vaicāts, kādai tad vajadzētu būt Latvijas stratēģijai, pārskatot Covid-19 ierobežojumus, politiķis atbildēja, ka, "pirmkārt, mums šiem ierobežojumiem ir jābūt tādiem, lai tos varētu cilvēkiem paskaidrot, un, otrkārt, tiem ir jābūt kaut kādā veidā salīdzināmiem Baltijas valstu līmenī, nevar būt tā, ka ir būtiskas atšķirības, kas automātiski ietekmē uzņēmējdarbības vidi".

Valainis prognozēja, ka Covid-19 sertifikāta loma valsts iekšienē tuvākajā laikā samazināsies, tas paliks aktuāls vien ceļošanā. Līdz ar to valstij būtu vairāk jādomā par citiem instrumentiem, kā motivēt cilvēkus vakcinēties pret Covid-19, piemēram, papildus atbalstot ģimenes ārstus, lai tie varētu vairāk strādāt ar pacientiem.

Kā ziņots, valdība februāra laikā plāno lemt par izejas no Covid-19 pandēmijas pasākumu stratēģiju, izvērtējot visus drošības pasākumus, pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc politiķa vārdiem, svarīgi izvērtēt visus drošības pasākumus, lai secinātu, kuri nav pieciešami un var tikt atcelti.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu