Turpmāk darba devējiem nebūs jāiesniedz Covid-19 kontaktpersonu saraksti SPKC (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dragana Gordic/Shutterstock

Ņemot vērā lielo inficēšanās apjomu ar koronavīrusu, darba devējiem vairs nebūs Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) jāiesniedz kontaktpersonu saraksti, paredz valdībā otrdien, 1. februārī, atbalstītie grozījumi rīkojumā par ārkārtējo situāciju.

Tāpat grozījumos paredzēts, ka kontaktpersonas ģimenes ārsts tiek informēts tikai nepieciešamības gadījumā - lai saņemtu darbnespējas lapu, kā arī tas, ka ģimenes ārsta prakse var nesniegt pakalpojumus, kas pacientiem nav kritiski, vai arī tos var saņemt pie citiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, komisijas autovadītāju medicīnisko izziņu izsniegšanai un ieroču nēsāšanas un uzglabāšanas atļaujas izsniegšanai.

Veselības ministrija (VM) grozījumu anotācijā norāda, ka, ņemot vērā faktu, ka pie šādiem inficēšanās rādītājiem, vairs nav iespējams apstrādāt visus datus ar kontaktpersonām, pašlaik nepieciešams pamata uzmanību vērst inficēto personu aprūpei un uzraudzībai.

Kontaktpersonām arvien būs jāvēro sava veselība un tikai nepieciešamības gadījumā jāvēršas pie ģimenes ārsta, lai ārstiem pamata uzmanību būtu iespējams pievērst Covid-19 inficēto personu aprūpei un uzraudzībai.

Grozījumi būs spēkā uz ārkārtējās situācijas laiku jeb līdz 28. februārim.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 68,4%. SPKC vērtējumā, patiesais saslimstības līmenis, visticamāk, ir lielāks, ņemot vērā antigēnu paštestu plašāku izmantošanu, pēc kuriem nav vairs jāveic apstiprinošais laboratorijas PĶR tests.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu