Ar Covid-19 pašlaik slimo aptuveni 13% skolēnu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Covid-19 izplatības dēļ patlaban attālinātās mācības notiek piektdaļā pamatskolas klašu un mazliet mazāk vidusskolas klašu, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

"Pamatizglītības pakāpē tā ir viena piektdaļa klašu, pārsvarā 1.–6. klašu posmā, kas mācās attālināti. (..) Bet pamatā šie lēmumi tiek pieņemti mazāk saslimstības dēļ, vairāk tieši kontaktpersonu statusa dēļ," teica izglītības un zinātnes ministre.

Pēc viņas teiktā, šobrīd 13% skolēnu ir saslimuši ar Covid-19.

Muižniece atzina, ka, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, šajā nedēļā pieaudzis pamatskolas klašu skaits, kam mācības pilnībā notiek attālināti, bet samazinājies to klašu skaits, kam mācības notiek daļēji attālinātā režīmā.

"Tā ka kopumā, ja šie lēmumi tiek pieņemti, tad tas ir par pāreju visai klasei," sacīja ministre.

Viņa atzina, ka otrdien, 1. februārī, valdība nolēma uzdot Operatīvās vadības grupai nedēļas laikā nākt ar priekšlikumiem par iespējām mainīt karantīnas prasības skolās.

"Sagaidu, ka nedēļas laikā eksperti būs nākuši ar kādiem risinājumiem (..) Kaut kādam risinājumam ir jābūt. Es redzu, ka tas nav jādara politiķiem, tas ir jādiskutē ekspertu līmenī," pauda izglītības un zinātnes ministre.

Viņa atzīmēja, ka ir jāskatās, kā ierobežojumu atcelšanā rīkojas kaimiņvalstis.

"Man ļoti negribētos, ka mēs atkal esam beidzamie, kas kaut kādus lēmumus pieņem, it īpaši situācijā, kad grūtības izglītības sistēmā mazāk ir saslimušo, vairāk kontaktpersonu dēļ," teica ministre.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu