Covid-19 izplatības dēļ atsevišķu tirdzniecības centru nomniekiem grūtības ar darbinieku nodrošināšanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 izplatības dēļ atsevišķu tirdzniecības centru nomniekiem ir grūtības ar darbinieku nodrošināšanu, atzina aptaujāto tirdzniecības centru pārstāvji.

Tostarp tirdzniecības centrs "Galerija Centrs" no 1.februāra par vienu stundu ir saīsinājis darba laiku. Līdz februāra beigām "Galerija Centrs" būs atvērta apmeklētājiem no plkst.10 līdz 20, līdz plkst.22 būs atvērts "Rimi" veikals, bet atsevišķi veikali uz Rīdzenes ielas būs atvērti līdz plkst.21.

"Galerija Centrs" vadītāja Iveta Priedīte atzina, ka pašreiz iedzīvotāju saslimstība ar Covid-19 tiešā veidā skar tirdzniecības centra nomniekus - daļai ir īslaicīgas grūtības nodrošināt pilnvērtīgu darbu, kā arī kopumā ļoti daudz cilvēku slimo, ir liels kontaktpersonu skaits, tāpēc ir mazinājies arī apmeklētāju skaits.

"Minēto iemeslu dēļ esam pieņēmuši lēmumu līdz februāra beigām tirdzniecības centra darbu saīsināt," skaidroja Priedīte.

Arī tirdzniecības centra "Rīga Plaza" pārvaldnieka "Colliers" aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova aģentūrai LETA atzina, ka starp nomniekiem ir novērojams darbinieku iztrūkums slimošanas dēļ.

"Katrs uzņēmums šīs situācijas risina dažādi, taču ir arī gadījumi, kad nav iespējams aizvietot darbiniekus un nākas kādu veikalu īslaicīgi slēgt," teica Toropova.

Pēc viņas sacītā, darbinieku iztrūkums lielāku apgrūtinājumu rada mazākajiem veikaliem, kuros ir neliels darbinieku skaits un, līdz ar to, ir grūtāk pārdalīt resursus. "Savukārt lielākos veikalos, kuros ir vairāk darbinieku, šī problēma pastāv, tomēr tā tik krasi neietekmē biznesu un ikdienu, jo ir iespēja izmantot esošos darbiniekus un iekšēji pārdalīt resursus," stāstīja Toropova.

Vienlaikus "Rīga Plaza" šī iemesla dēļ pagaidām nav plānojis saīsināt darba laiku, jo, lai gan atsevišķi veikali īslaicīgi var būt slēgti, kopējo tirdzniecības centra darbu tas tik krasi neietekmē.

Savukārt tirdzniecības centra "Origo" un nekustamo īpašumu attīstītāja "Linstow Baltic" komercdirektore Evija Majevska aģentūrai LETA norādīja, ka "Origo" nomnieki strādā vienotā darba laikā un līdz šim nav novērota nepieciešamība saīsināt kopējo darba laiku.

"Ja kādam nomniekam ir radušās problēmas ar darbinieku resursiem ārkārtas situācijas laikā, tiek individuāli meklētas iespējas īslaicīgi saīsināt darba laiku, par to informējot mūsu apmeklētājus "Origo" mājaslapā," skaidroja Majevska.

Jau vēstīts, ka, strauji izplatoties Covid-19 omikrona paveidam, Latvija pašreiz piedzīvo augstākos saslimstības rādītājus kopš pandēmijas sākuma. Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs pašreiz ir pārsniedzis 4800 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu