Džefa Bezosa luksusa jahtas dēļ demontēs vēsturisku tiltu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss
Interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Nīderlandes uzņēmums "Oceanco" izveidojis luksusa jahtu pasaulē bagātākajam cilvēkam Džefam Bezosam. Jahta ir 127 metrus gara un pārāk augsta, lai ceļā pie uzņēmēja tiktu cauri tiltam Roterdamā. 

Roterdama ir apstiprinājusi, ka "Amazon" dibinātājam Džefam Bezosam uzbūvēta jahta, kuras dēļ tiks demontēts vēsturisks tilts. Jahtu būvējusi firma "Oceanco", taču, lai jauno jahtu nogādātu pie īpašnieka, tai jānokļūst jūrā. 

Tērauda tilta demontēšana ir pretrunīgs solis, jo tam ir sena vēsture un šobrīd tas uzskatāms par valsts pieminekli. Iepriekš tam tika veikta liela renovācija, kuras dēļ no 2014. gada līdz 2017. gadam tilts netika izmantots. Pēc renovācijas amatpersonas norādīja, ka tilts vairs nekad netiks demontēts. 

Ziņu aģentūra "AFP" akcentēja Roterdamas mēra biroja teikto, ka kuģa būvniecības rezultātā radītās darbavietas pamudināja izstrādāt demontāžas plānu, un solīja, ka tilts tiks atjaunots tā pašreizējā formā.

"Tas ir vienīgais ceļš uz jūru," piebilda mēra pārstāvis.

Šim viedoklim piebalsoja Roterdamas vietējās pašvaldības projektu vadītājs Marsels Valravens, kurš sacīja, ka nebūtu praktiski pabeigt jahtas būvniecību citur. Viņš sacīja, ka projekts ir "ļoti svarīgs" no ekonomiskā viedokļa.

Saskaņā ar "Boat International" teikto, kuģis, kas pazīstams kā Y721, būs lielākais šāda veida kuģis pasaulē. Tiek baumots, ka tam pat ir helikoptera nosēšanās laukums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu