"No 90. gadu uzkačātiem gladiatora tipa kultūristiem līdz heroīna elegancei." Ko vēlas sievietes? (2)

Foto: Everett Collection/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kopš mazotnes meitenēm tiek lasītas pasakas par "princi baltā zirgā", kurš kādu dienu nāks un vērsīs visu par labu. Gadiem ritot, mainās arī izpratne par to, kādam viņam būtu jābūt. Kā mainījies "vīrieša ideāls" un ko patiesībā sievietes meklē savā vīrietī, centās noskaidrot "Apollo".

Sarunājoties ar daiļā dzimuma pārstāvēm, "Apollo" novēroja, ka izskatam lielāku uzmanību pievērš tieši gados jaunākas dāmas.

"Raksturu noteikti tikai pēc izskata nevar, bet kaut kādus minējumus izteikt noteikti var. Virspusējas īpašības noteikti, piemēram, vai vīrietis sevi kopj vai nē, un arī to, vai viņš ir ar noslieci uz narcisismu vai homoseksuāls, un vai viņš sitīs savu sievieti. Jā, šīs domas rodas tikai no izskata vien. Es parasti necenšos gan tajā iedziļināties, jo izskats var izrādīties maldinošs, un var gadīties arī tā, ka vīrietis, kurš ārēji vispār nepiesaistīja, mani uzrunās ar savu raksturu," stāsta Monta, kura savu ideālo vīrieti raksturo šādi:

"Mans sapņu vīrietis ir arī mans labākais draugs, mans atbalsts, mans viss!

No viņa es sagaidu 100% lojalitāti, uzticību un mīlestību.

Man gan nevajadzētu viņu blakus bez apstājas, viņam vajag savu dzīvi un arī likt mani mierā, kad es to vēlos. Bet galvenais būtu apzināties, ka viņš ir mans "ride or die"."

24 gadus vecā Elīza pauž, ka "blakus redz vīrieti, nevis puiku."

"Staltu vīrieti, ar mērķiem, labu sirdi, tādu, kurš mani atbalstīs visā, ko es vēlēšos darīt, un otrādi. Vienkārši manu labāko draugu, labāko manis versiju."

43 gadus vecā divu bērnu mamma Laila stāsta, ka vīrietī svarīgākais ir viņa raksturs - "uzticams, stabils, gudrs, tīrīgs, kārtīgs, smaržīgs, uzmanīgs, gādīgs vīrietis, kurš mīl bērnus un piedalās viņu audzināšanā. Vēl arī alni stiepj mājās".

Arī 44 gadus vecajai Veronikai savā vīrietī "svarīgs ir godaprāts, uzticamība, rūpes par ģimeni, laiks kopā ar ģimeni".

Savukārt četru bērnu mamma Kristīne uzver, ka galvenais, lai nepieņem savu sievieti par pašsaprotamu.

"Arī, ja nesanāk būt daudz mājās, lai atceras, kur un ar ko dzīvo! Un lai neliek savu mammu augstāk par sievu!"

25 gadus vecā Justīne atklāj, ka viņai savā vīrietī pati svarīgākā esot mērķtiecība un ambīcijas.

"Nepārtraukta izaugsme un pašattīstība ir īpašības, kas veicina personu būt aktīvākai, izglītotākai, ar sakārtotām nākotnes vīzijām. Ja vīrietim tādu nav, bieži vien iestājas slinkums un stagnācija, ko neuzskatu par kaut ko pievilcīgu, jo pati esmu diezgan mērķtiecīga. Ir grūti veidot kopdzīvi ar cilvēku, kurš nav motivēts.

Ja vīrietis ir jāskubina vai jāmotivē, man pret viņu zūd respekts, seksuālā pievilcība, kā arī drošības sajūta, līdz ar to mūžu ar tādu pavadīt kopā nav vilinoši.

Svarīga ir arī pašpārliecinātība, taču ne pārlieku liela, lai nepaliek jau iedomīgs! Tāpat manam mūža vīrietim jāpiemīt labai humora izjūtai un spējai uz dažādām dzīves situācijām paskatīties no gaišās puses. Ļoti svarīgi ir, lai vīrietis man blakus varētu būt gan nopietns, nosvērts un strādīgs, gan arī spējīgs pamuļķoties un baudīt dzīvi.

Vīrietim jābūt inteliģentam ar labām manierēm, taču tam nevajadzētu būt uzspēlēti - vēlmei cienīt apkārtējos, un jo īpaši mani, jānāk no sevis," stāsta Justīne.

"Apgaismotas netoksiskas vīrišķības zīmols"

Mūsdienās vīrieši, kas piesaista vairuma sieviešu uzmanību, stipri atšķiras to kādreizējā "vīriešu ideāla". Skaistumkopšanas eksperte Laura Keja britu presei norāda, ka mūsdienās sievietes, īpaši Z paaudzi, piesaistot vīrieši, kas ir pretstats mačo.

"Z paaudzes auditoriju piesaista tādas slavenības kā Toms Holands, Timotejs Šalamets un Harijs Stailss, kuri iemieso "apgaismotas netoksiskas vīrišķības zīmolu", stāsta Keja.

Viņa stāsta, ka, piemēram, Timotejam Šalametam un Tomam Holandam ir ideāla sejas simetrija, tā ir gandrīz sirds formas. Pētījumi liecina, ka sirds formas sejas tiek uzskatītas par vispievilcīgāko sejas formu. Viņi nav mačo tips. Vīrieši neizskatās novecojuši, kas vēl vairāk palielina viņu pievilcību. Daudziem pat būtu grūti noteikt viņu vecumu."

"Viņiem ir arī harismātiska noskaņa, bezkaunīgs smaids un mirdzums acīs," vīriešus raksturo Laura Keja.

Neatbilst nekādiem standartiem

"Šie netradicionālākā izskata vīrieši gūst labumu, jo jaunākās paaudzes ir iecietīgākas pret lietām, kuras agrāk uzskatītas par "neatbilstošiem standartiem", piemēram, auguma atšķirība vai attieksme pret dzimumu," "Dailymail.co.uk" saka iepazīšanās un attiecību eksperts Alekss Melors-Brūks.

Muskuļi seksam, trauslums un emocijas - attiecībām

Melors-Brūks skaidro, ka muskuļoti vīrieši vienmēr tikuši uzskatīti par pievilcīgiem, jo ​viņi izskatās veseli un, visticamāk, radīs labus pēcnācējus. Taču mūsdienu pasaulē redzams, ka sievietes vēršas pie muskuļotiem vīriešiem, lai meklētu gadījuma sakarus, kaislīgu seksu, nevis ilgstošas attiecības.

"Šis slaidais izskats radīs mazāku "neuzticīgā mačo" iespaidu un sievietēm radīsies ilūzija par gādīgāku, apņēmīgāku, jūtīgāku vīrieti.

Šāda partneru meklēšanas tendence parādījusies pēc pārdzīvojumiem, kas saistāmi ar mājsēdi," novērojis attiecību eksperts.

Arī kosmētiskās klīnikas dermatologs Perijs Ross uzsver, ka tendences attiecībā uz to, kas skaitās pievilcīgs vīrietis, turpina mainīties.

"Pēdējās desmitgadēs tas ir pastāvīgi mainījies. No 90. gadu uzkačātiem gladiatora tipa kultūristiem un čipendeiliem līdz Kurta Kobeina heroīna elegancei," viņš teica. "Mūsdienās kultūras ziņā mēs esam atvērtāki tam, kas tiek uzskatīts par pievilcīgu. Mēs redzam skaistumu un pievilcību pavisam citā gaismā."

Arī mūsu attieksme pret partnera fizisko sagatavotību ir mainījusies. Ross uzsver, ka cilvēki tagad meklē savā partnerī garīgu spēku, nevis muskuļu kalnus.

"Kāds, kurš ir slaids, apmeklē jogas nodarbības un izvēlas izpaust sevi un savu ķermeni netradicionālos veidos," ideālo partneri raksturo Perijs Ross.

Tomēr, sarunājoties ar pašmāju dāmām, "Apollo" secināja - muskuļi joprojām ir cieņā!

"Man patīk muskuļaini [vīrieši], man patīk arī "dad body" (tēta ķermenis), bet nepatīk skaliņi. Vislabāk, ja ir gan muskuļi, gan nedaudz arī tauciņi. Kāpēc? Ja viņš ir muskuļains, viņš noteikti ir spēcīgs," uzskata 24 gadus vecā Monta (vārds mainīts).

Arī Aleksandra atzīst, ka viņai ir svarīga ne tikai vīrieša iekšējā pasaule, piemetinot, ka tāpat ir arī pretējam dzimumam, lai ko arī viens otram apgalvotu.

"Es nekādā ziņā neredzu sevi ar īsāku vīrieti. Man pat nepatīk, cik stingra ir mana nostāja par to, un par nostāju to saukt arī negribu, jo nešķiet, ka, ieraugot kādu par sevi īsāku, uzreiz nolemju - nē, nebūs. Drīzāk es pat nepieļauju to pirmo domu, ka kaut kas varētu būt, ja vīrietis ir par mani īsāks. To, ka vīrietim jābūt garākam, var saukt par novecojušu uzskatu, jā, īpaši vērojot, kādi pāri šobrīd ir, piemēram, Holivudā, bet man tāpat šķiet, ka sieviete labāk jūtas, esot mazāka, smalkāka, īsāka par savu vīrieti - arī uz augstpapēžu kurpēm. Šķiet, ka tad esam aiz mūra," stāsta 23 gadus vecā Aleksandra (vārds mainīts).

Emocijas, nevis skarbums

Tas, ka vīrieši mūsdienās ir atvērtāki, runājot par savu garīgo veselību, un vieglāk atklāj emocijas, stipri ietekmē to, kā viņi izskatās potenciālajiem dzīvesbiedriem.

"Mūsdienās vīrieši atklāti runā par garīgo veselību, nebaidās krāsoties, spēlējas ar modi, un tas liecina par pārliecību un liek viņiem izskatīties pievilcīgākiem ne tikai jaunajai paaudzei, bet arī arī vecākajai paaudzei," uzskata Ross.

Tam piekrīt arī 32 gadus vecā Kristiāna. 

"Emocijas un prāts - tas ir vispievilcīgākais, kas vīrietī var būt! Īsti vīrieši raud, un kā vēl raud! Viņi ir empātiski, runā par savām un savu mīļo sajūtām, un vēlas tās risināt.

Laiks atmest priekšstatu, ka vīrietim jābūt stingram bezemociju radījumam, kuram viss un visi jāsargā.

Mani pat mazliet kaitina, ja vīrietim piemīt tā maniere - visu varu, visu izdarīšu. Rūpēties par sevi un mīļotajiem ir svarīgi, arī emocionālā līmenī," viņa stāsta.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu