Neparasts "loms" Lielbritānijas policistiem! Pieķerts šoferis, kurš 71 gadu braucis bez tiesībām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Toa55/Shutterstock

Neparast loms policistiem trāpījies netālu no Notingemas Lielbritānijā. Tur policisti vispārējās kontroles ietvaros bija apturējuši kādu "Mini", pie kura stūres sēdēja kungs gados. Kad viņam tika lūgts uzrādīt vadītāja apliecību, viņš to nespēja izdarīt. Ne jau tādēļ, ka tā viņam būtu palikusi mājās vai atņemta par braukšanu reibumā, bet gan tādēļ, ka 83 gadus vecais pensionārs tiesības tā arī nekad nebija nokārtojis.

Kā sarunā ar policistiem vēlāk atzina pensionārs vadītājs, viņš pie stūres sēžas jau no 12 gadu vecuma. Tas nozīmē, ka kungs veiksmīgi no nepatikšanām bija izvairījies 71 gadu. Turklāt ne tikai no policijas kontrolēm, bet arī jelkādiem satiksmes incidentiem.

Pretējā gadījumā viņa konflikts ar likumu būtu izgaismots jau agrāk, jo bez tiesībām nav iespējams noslēgt apdrošināšanas līgumu.

Automašīna gan bijusi reģistrēta uz 83 gadus vecā kunga vārda, jo kārtība, kāda pastāv Lielbritānijā, šādu iespēju pieļauj, vēsta vācu "AutoBild", piebilstot, ka Vācijā reģistrācija un numura izsniegšana nav iespējama, kamēr nav apdrošināšanas.

Lai kā, tagad 1938. gadā dzimušajam kungam sava "Mini" atslēgas nāksies ielikt skapītī un padomāt par autovadītāja tiesību iegūšanu. Cik liels sods noteikts pārkāpējam, nav zināms.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu