VIDEO ⟩ Levits aicina ikvienu iedzīvotāju apsvērt iespēju stāties Zemessardzē (115)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Ģeopolitiskā un drošības situācija pārrunāta Valsts prezidenta Egila Levita vadītajā Militārajā padomē. Aktualizēta Latvijas bruņoto spēku gatavība, un, kā motivēt patriotisko iedzīvotāju iesaisti valsts aizsarzībā, vēsta TV3 Ziņas. 

Levita vadītā militārā padome apliecināja, ka Latvija sniegs Ukrainai militārtehnisku palīdzību, turp nosūtot, piemēram, pretgaisa aizsardzības raķetes.

Latvija esot iesaistīta reakcijas, Krievijai ļoti sāpīgu sankciju formulēšanā, ja tā tiešām iebruks Ukrainā. Vienlaikus militārā padome šodienskaidroja – tas, ka NATO drīzumā būtiski stiprinās militāro klātbūtni Baltijas valstīs, nav iemesls iedzīvotājiem satraukties.

Militārā padome uzsvēra vajadzību vēl vairāk stiprināt noturību arī pret uzbrukumiem kibertelpai, iedzīvotāju prāta jaukšanai ar dezinformāciju. Joprojām aktuāla ir nelegālo migrantu virzīšana pāri mūsu robežām.

Prezidents arī akcentēja nepieciešamību visiem Latvijas iedzīvotājiem apsvērt iesaistīšanos zemessardzē, lai gūtu valsts aizsardzībai vajadzīgās iemaņas. Tā ir kā reakcija uz aizsardzības ministrijas atklāti pausto, ka bruņotajos spēkos un zemessardzē trūkst cilvēku.

"Šis ir īstais laiks katram Latvijas patriotam pajautāt sev, kā tieši es sargāšu savu Latviju, ko man vajadzētu vēl apgūt, lai es varētu to apgūt. Neviens nav lieks, neviens nav par vāju.

Katram cilvēkam ir sava vieta un uzdevums, lai varam aizstāvēt savu ģimeni, tautu, savu valstu. Jo plašākas mūsu rindas zemessardzē, jo drošāk varēsim justies.

Jo gatavāka būs tauta sargāt savu brīvību, jo cietāks rieksts tā būs jebkuram pretiniekam," sacīja Valsts prezidents.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (115)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu