Norvēģijas kvartets triumfē biatlona jauktajā stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas biatlonisti sīvā cīņā sestdien izcīnīja zelta godalgas Pekinas olimpiskajās spēlēs jauktajā stafetē.

Norvēģijas komanda, kurā bija Marte Ulsbū-Reiselanna, Tirila Ekhofa, Tarjeijs Bē un Juhanness Tīngnēss Bē, finišēja stundā sešās minūtēs un 45,6 sekundēs.

Uzvarētāju vienībā soda apļus izpildīja tikai Ekhofa, kura pieļāva vienu kļūdu pirmajā šaušanā un divas otrajā, bet pārējie biatlonisti veiksmīgi izmantoja rezerves patronas.

Sudraba godalgas izcīnīja Francijas biatlonisti Anaisa Ševaljē-Bušē, Žilija Simona, Emiljēns Žakelēns un Kentēns Fijons-Majē, kuri uzvarētājiem piekāpās 0,9 sekundes.

Tikmēr trešo vietu ieņēma Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportisti Uļjana Ņigmatuļina, Kristina Rezcova, Aleksandrs Loginovs un Eduards Latipovs, atpaliekot no norvēģiem vien 1,5 sekundes, bet apsteidzot ceturtās vietas ieguvēju Zviedriju par gandrīz 40 sekundēm.

Sacensības tika aizvadītas ļoti vējainos apstākļos, tāpēc daudz izšķīra precizitāte šaušanā. Lai gan pēc pēdējās šaušanas pirmais trijnieks bija skaidrs, intriga par sacensību uzvarētāju saglabājās līdz finišam, kad īsi pirms finiša līnijas izrāvienu veica Juhanness Tīngnēss Bē.

Pirms četriem gadiem Phjončhanā uzvaru svinēja Francija, otro vietu ieņēma Norvēģijas komanda, bet trešajā vietā ierindojās Itālija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu