Pandēmija neattur pārbaudīt gāzes skaitītājus. Kāda nama iedzīvotāji Rīgā sašutuši, kāpēc pārbaudi nevar pārcelt (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gāzes skaitītājs dzīvoklī.
Gāzes skaitītājs dzīvoklī. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Kā rīdzinieks sašutis, ka patlaban uzņēmums "Gaso" veic dabas gāzes skaitītāju pārbaudes, jo Latvijā strauji pieaug Covis-19 inficēšanās gadījumi, kā arī līdz 28. februārim spēkā ir ārkārtas situācija. Komunālos pakalpojumus Covid-19 pandēmijā ir atļauts sniegt, bet epidemiologi uzskata, ka uzņēmums varēja nogaidīt saslimstības krišanos, vēsta LTV raidījums "4. studija".

"Lūdzam nodrošināt iekļūšanu Jūsu dzīvoklī, lai veiktu drošības pārbaudi, kā arī dabas gāzes skaitītāja pārbaudi un rādījumu kontroli," rakstīts pie nama ārdurvīm Veldres ielā, Juglā.

Nama iemītnieki nešaubās, ka "Gaso" darbiniekiem ir sadarbspējīgi Covid-19 sertifikāti, tomēr ieejot pie inficētas personas dzīvoklī, darbinieks vīrusu var pārnēst uz citiem dzīvokļiem.

"Tagad ir ārkārtas situācija, un tā instance izvēlējās ne to piemērotāko laiku, kad pārbaudi taisīt. Viņi varētu pēc mēneša, pēc diviem. Beigtos ārkārtas situācija, un viņi pārbaudītu visu, ko gribētu,"

norāda nama iedzīvotāja Jūlija.

Tāpat ēkas iedzīvotāji uzskata vecāka gadagājuma kaimiņiem gāzes skaitītāja rādījumus var palīdzēt nofotografēt un nosūtīt kāds gados jaunāks radinieks vai kaimiņš.

Tomēr uzņēmums raidījumam uzsver, ka "Gaso" darbiniekiem ir Covid-19 sertifikāti, pārbaudes laikā viņi lieto maskas un bahilas un pirms apmeklējuma jautā, vai dzīvoklī neatrodas kāds Covid-19 slimnieks vai kontaktpersona.

Kā arī "Gaso" darbinieki arī aicina iedzīvotājus lietot maskas un neuzturēties virtuvē, kamēr tiek veikta pārbaude. Visa procedūra ilgstot mazāk nekā 15 minūtes. Skaitītāju kontrole ir tikai daļa no pārbaudes.

"Papildus skaitītāju pārbaudei tiek veikta iekšējo gāzes vadu sistēmas revīzija, tiek pārbaudītas savienojama vietas ar gāzes koncentrācijas mērītāju. Tas tiek darīts tādēļ, lai pārbaudītu, vai nav gāzes noplūdes, vai sistēma ir droša," norāda akciju sabiedrības "Gaso" Rīgas iecirkņa vadītājs Ainārs Selickis.

Pārbaudes notiek vienu reizi piecos gados. Drošības dēļ tās atlikt nav arī nama iedzīvotāju interesēs.

Iedzīvotāji vērsušies pie Veselības inspekcijai (VI), jautājot, vai šāda pārbaude tiešām ir jāveic pandēmijas laikā. VI pārstāve atbildējusi, ka komunālos pakalpojumus ir atļauts sniegt. Abpusēji ir jāievēro visi drošības noteikumi, bet iedzīvotājiem pēc pārbaudes jāvēdina telpas.

Tomēr Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) uzsvēra, ka no epidemioloģiskā skatupunkta raugoties, tieši šobrīd mēs dzīvojam paaugstināta riska apstākļos.

Veldres ielā 7 pārbaude norisinājusies, kā plānots. Tomēr vairāki iedzīvotāji savu mājokļu durvis darbiniekiem nav atvēruši.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu