Andželīna Džolija dalās aizkustinošā vēstulē no jaunas afgāņu sievietes: Man šķita, ka tās ir beigas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Marilla Sicilia

46 gadus vecā aktrise un filantrope Andželīna Džolija sociālajā platformā "Instagram" dalījās ar personisku vēstuli, ko viņa saņēma no kādas jaunas sievietes Afganistānā. 

"Jauna sieviete Afganistānā man atsūtīja šo vēstuli," Džolija komentēja ievietoto foto. "Es vēlos pasargāt viņas identitāti, bet viņa nav varējusi atgriezties skolā, kopš varu sagrāba talibi."

Atgādinot, ka sievietes Afganistānā tiek arestētas vienkārši par piedalīšanos mierīgos protestos, aktrise dalījās ar meitenes rakstīto: "Iespējams, es nekad vairs nevarēšu iet ārā vai pat nevarēšu runāt, jo esmu meitene."

Pēc tam Džolija ievietoja vēl vienu izrakstu no jaunās sievietes vēstules. "Man šķiet, ka sievietēm nav tiesību runāt vai izteikt savas domas," neidentificētā sieviete rakstīja Džolijai. 

"Šajā valstī sievietēm ir atņemtas tiesības, un mēs neko nevaram iesākt. Dažas nedēļas atpakaļ talibi arestēja divas sievietes, kuras lūgušas tiesības uz brīvību. Man šķita, ka tās ir beigas," sieviete piebilda.  

"Lūdzu, sekojiet līdzi tam, kas notiek Afganistānā, kur jaunas sievietes naktīs tiek izvestas no mājām, viņām tiek draudēts ar ieročiem un tad viņas pazūd bez vēsts. Katru dienu tiek noteikti jauni sieviešu un meiteņu brīvības ierobežojumi," raksta aktrise. 

"Lūdzu, rūpēsimies, lai viņas netiek aizmirstas," Džolija noslēdza savu ierakstu, kurā arī izceltas sieviešu tiesību aktīvistes, kuras ir bezvēsts pazudušas Afganistānā. 

Augustā Džolija dalījās ar "Instagram" ierakstu, kur publicēja vēl kādu vēstuli no citas jaunas sievietes. 

"Šī ir vēstule, ko man nosūtīja pusaugu meitene Afganistānā," toreiz rakstīja Džolija. "Šobrīd Afganistānas iedzīvotāji zaudē spēju sazināties sociālajos medijos un brīvi runāt. Tāpēc esmu te, lai dalītos ar viņu stāstiem un to cilvēku balsīm visā pasaulē, kuri cīnās par savām pamata cilvēktiesībām, ” komentēja zvaigzne. 

Arī šajā vēstulē tika izklāstīts, kā sievietes un meitenes Afganistānā dzīvo bailēs un neticībā labākai nākotnei. Aktrise dalījās pārdomās: "Ir pretīgi noskatīties, kā afgāņi tiek diskriminēti izmantojot bailes un nenoteiktību, kas valda valstī."

"Tērēt tik daudz laika un naudas, izliet asinis un zaudēt dzīvības ir kļūda, kuru ir grūti aptvert," viņa piebilda. "Vērojot gadu desmitiem, kā pret afgāņu bēgļiem, dažiem no visspējīgākajiem cilvēkiem pasaulē, izturas kā pret nastu, ir briesmīgi. Zinot, ka tad, ja viņiem būtu iespējas, viņi darītu daudz, lai situāciju uzlabotu. Meitenes, kuras ne tikai gribēja iegūt izglītību, bet arī cīnījās par to." Džolija pēc tam atzīmēja, ka turpinās aktīvi cīnīties, lai palīdzētu afgāņu sievietēm: "Tāpat kā citas, esmu apņēmusies nenovērsties. Es turpināšu meklēt veidus, kā palīdzēt. Un es ceru, ka jūs man pievienosities."

 
 
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu