Deniss Vasiļjevs nāk klajā ar komentāriem par savu sniegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deniss Vasiļjevs
Deniss Vasiļjevs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc starta olimpisko spēļu īsajā programmā savu sniegumu vērtēja kritiski.

Vasiļjevs otrdien olimpisko spēļu īsajā programmā par savu sniegumu nopelnīja 85,30 punktus, kas pirms ceturtdien gaidāmās izvēles programmas viņam dod 16.pozīciju.

"Sajūtas bija tādas, ka centos noturēties uz ledus, nevis plūdeni slidot. Jutos saspringts - kas bija iekšā, tas nāca uz āru. Jūtu, ka bija labi, bet ne ideāli. Man vēl nepieciešams apsēsties un visu padomāt, norobežojoties no emocijām un novērtējot situāciju," stāstīja Vasiļjevs, kurš, lai gan vēl nebija redzējis detalizētu vērtējumu, minēja, ka punktus zaudējis, trīskāršā lēciena vietā izpildot divkāršo.

Pirms izvēles programmas Vasiļjevam vairāk nepieciešams tikt galā ar savām emocijām.

"Man bijušas ļoti labas sešas minūtes, kurās esmu izpildījis četru apgriezienu lēcienu, taču, sacenšoties tik liela mēroga sacensībās, ir ļoti daudz stresa. Man šis process ir kā māksla, kurā izpaužu savas emocijas, bet šeit bija nedaudz smagi apstākļi," neslēpa sportists.

Daugavpilietim šīs ir otrās olimpiskās spēles un iekšējais stāvoklis ir tāds pats, kā pirms četriem gadiem Phjončhanā.

"Zinu, ka varu, taču ir tāda sajūta, ka ir kaut kas uz pleciem un to nevar dabūt nost. Laikā no Eiropas čempionāta līdz olimpiskajām spēlēm esmu uzņēmis lieku slogu un tas traucē man galvā vismaz uz slidojuma brīdi atbrīvoties," skaidroja daiļslidotājs.

Viņš turpmākās dienas koncentrēsies tikai uz savu sniegumu, daudz nedomājot par to, kā veicies konkurentiem.

"Godīgi sakot, mani interesē tikai tas, ka šodien pieļāvu kļūdu un man vajag rast risinājumu, kā to labot. Man tagad ir sacensības pašam ar sevi. Igaunijā demonstrēju lielisku sniegumu un tagad vajag norobežoties no visas nastas," secināja sportists.

"Fiziski esmu pašā labākajā stāvoklī, man ir ideālas svars un pareizi lēcieni. Taču mūsu sportā ir svarīgi, lai tava galva strādā, mijiedarbojoties ar ķermeni," turpināja Vasiļjevs.

Problēmas sagādāja arī tas, ka pirmajās dienās līdzās nebija trenera Stefana Lambjēla, kurš pēc pozitīva Covid-19 testa Šveicē bija devies pašizolācijā un Pekinā ieradās tikai nedaudz pirms sacensību sākuma.

"Izjutu pilnā mērā, ka viņa nav uz vietas, varbūt kaut kas tāpēc pietrūka. Ne varbūt tādā ziņā, ka pietrūkst viņa profesionāli kā trenera, bet vienkārši nav līdzās cilvēka, kurš tev ir blakus un tic. Kad vectēvs man mācīja matemātiku, vienmēr, kad jautāja, vai esmu pārliecināts par atbildi, es to automātiski pārbaudīju. Ar treneri mums ir līdzīgi - gatavojamies noteiktām sacensībām un ir svarīgi ticēt, ko un ar kādu mērķi mēs strādājam. Trenera klātbūtne tādā ziņā ļoti palīdz," stāstīja Vasiļjevs.

Sacensības izvēles programmā norisināsies ceturtdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu