VIDEO ⟩ "Nopirku biļetes uz konkrētu laiku." Rindā jāstāv vairākas stundas, lai aplūkotu gaismas festivālu Siguldā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Līdz 13. martam piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 18 līdz 22 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls "Brīnumzemē". Daudzus noteikti izbrīna ļaužu pūlis, kas gaida rindā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Siguldā sācies gaismas festivāls. Siguldas pils kvartālā izvietoti krāšņi gaismas objekti. Nopirku biļetes uz konkrētu laiku – pulksten 18. Kad ar ģimeni ieradāmies pie Siguldas pils, pat nesapratām, kas notiek.

Noteiktajā laikā iekšā tā arī netikām. Izrādās, cilvēki pat vairāk nekā stundu stāvējuši rindā, lai redzētu tos objektus. Žēl to, kuri atbraukuši no tālām pilsētām.

Mēs rindā stāvēt negrasījāmies, jo bija auksti, sniga, un vispār tas no pasākuma rīkotāju un pašvaldības puses ir nekorekti. Mēs patiešām paļāvāmies, ka tiksim iekšā noteiktajā laikā, kā norādīts biļetē. Tagad nauda vējā un garastāvoklis arī pamatīgi pabojāts," norāda skatītājs.

Bez Tabu izdevās arī sazināties ar Lietuvas Pakrojas muižas saimnieku un festivāla Latvijā organizatoru.

"Kad veidojām festivālu, jo īpaši izvērtējām labākās pasākuma rīkošanas vietas. Un Sigulda ieguva visvairāk plusiņu, pateicoties tās infrastruktūrai. Sanāca tā, kā tam arī vajadzēja notikt. Lielisks šovs, cilvēki jau sen gaidīja šādu pasākumu Latvijā. Un bija rinda pie festivāla.

Tāda pati, kā tas notiek festivālā Pakrojas muižā, Lietuvā. Tieši tāda pati rinda. Mēdz būt, ka vienas dienas laikā atnāk 5000 cilvēku, pat 10 000 cilvēku. Dodoties uz labu futbola spēli, tu arī stāvi rindā, lai tiktu iekšā. Mēs dzīvojam tādā sarežģītā laikā. Vajag ne tikai vienkārši pārbaudīt, noskenēt biļetes, bet arī vēl noteiktā kārtībā pārbaudīt, vai ir veikta vakcinācija pret Covid-19.

Daudzi nāca, uzrādot dokumentus telefonā. Un bija gadījumi, kad kaut kas neatvērās un tamlīdzīgi. Tāpēc bija nepieciešama pacietība, sapratne. Mēs domājam, ka Latvijā ātri vien tiks atcelti visi ierobežojumi, kā tas ir izdarīts jau Lietuvā, un tad vispār nebūs nekādu problēmu," tā Lietuvas Pakrojas muižas saimnieks un gaismas festivāla idejas autors Ģiedrus Klimkevičs.

Siguldas novada pašvaldība izīrē Siguldas pils kvartāla ārtelpas un pasākuma organizatoram noteikusi pilna apjoma atbildību par festivāla organizāciju un apmeklētāju drošības un plūsmas nodrošināšanu. Izvērtējot sestdien notikušo, Siguldas novada pašvaldības pārstāvji veica pārrunas ar organizatoriem, kuri solījās turpmāk piesaistīt papildu kontrolierus pasākuma nodrošinājumam, tāpat sadarbībā ar pašvaldību jau attīrītas plašākas ielu nomales mašīnu novietošanai, kā arī izveidots pagaidu papildu stāvlaukums Svētku laukuma pļavā pie Gaisa trošu vagoniņa.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu