Vīgants apstājas olimpisko spēļu sprinta disciplīnas ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimo Vīgants
Raimo Vīgants Foto: Raimo Vīgants/Facebook

Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants otrdien, 8. februārī, nespēja sasniegt olimpisko spēļu sprinta disciplīnas pusfinālu.

Vīgants startēja ceturtajā no sešiem ceturtdaļfināla slēpojumiem un ierindojās ceturtajā vietā sešu sportistu konkurencē.

Par ceturtā ceturtdaļfināla slēpojuma uzvarētāju kļuva zviedrs Ēriks Valness, kurš 1500 metru garo distanci veica divās minūtēs un 49,31 sekundē. Savukārt otrais finišēja mājinieks Cjans Vans, kurš no zviedra atpalika par 0,33 sekundēm.

Ķīnas sportists vēlāk pēc tiesnešu videoatkārtojuma noskatīšanās tika pie dzeltenās kartītes, kas nozīmēja, ka par pārkāpumu slēpojuma laikā viņš tiek diskvalificēts un ierindots pēdējā vietā.

Līdz ar to pusfinālam kvalificējās trešajā pozīcijā finišējušais Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) pārstāvis Artjoms Maļcevs, kurš no uzvarētāja atpalika par 1,06 sekundēm.

Vīgants sava slēpojuma uzvarētājam zaudēja 17,32 sekundes.

Cits Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš kvalifikācijā finišēja 70.vietā 88 sportistu konkurencē.

Sprinta kvalifikācijā labāko rezultātu sasniedza francūzis Luka Šanavā, kurš 1500 metru garo distanci veica divās minūtēs un 45,03 sekundēs. Otrs ātrākais bija Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) slēpotājs Sergejs Ustjugovs, bet trešo ātrāko laiku uzrādīja trīskārtējs olimpiskais čempions norvēģis Juhanness Klēbo, kuri no francūža atpalika attiecīgi par 1,48 un 1,71 sekundi.

Vīgants līderim zaudēja 9,41 sekundi, bet Slotiņš - 22,38 sekundes. Kā pēdējais ceturtdaļfinālam kvalificējās Lūks Džegers no ASV, kam Slotiņš zaudēja 12,97 sekundes.

Līdz šim Latvijas slēpotāji olimpiskajās spēlēs ne reizi nebija tikuši labāko 40 sportistu vidū. Rekords piederēja Jurim Ģērmanim, kurš 2002.gada Olimpiādē izcīnīja 49.vietu 15 kilometru distancē.

Sprinta disciplīnā līdz šim Latvijas labākais rezultāts vīriešiem bija Oļega Maļuhina 2002.gada Olimpiādē izcīnītā 50.vieta.

Jau ziņots, ka sieviešu sprinta kvalifikācijā Patrīcija Eiduka ierindojās 32.vietā nespējot iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pārējās Latvijas slēpotājas - Samanta Krampe kvalifikācijā ierindojās 73.vietā, Kitija Auziņa sasniedza 76.labāko rezultātu, bet Estere Volfa ieņēma 81.vietu 90 startējušo sportistu vidū.

Eidukas sasniegtā 32.vieta arī dāmu vidū ir visu laiku labākais Latvijas rezultāts olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu