Šķērsoja mednieku līniju 10 metru attālumā! Netālu no "Avārijas brigādes" parka manīts lācis (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Stuedal/Shutterstock.com

Sestdien, 5.februārī, Ogres novada Lēdmanes pagastā, vietā, kas atrodas tikai aptuveni četru kilometru attālumā no bērnu izklaides parka "Avārijas brigāde", redzēts pieaudzis lācis, vēsta portāls "medibam.lv".

Tas izskrējis no meža dzinējmedību laikā. Dzīvnieks šķērsoja mednieku līniju 10 metru attālumā no tuvākā mednieka, tādā ātrumā, ka aculiecinieks nav paspējis to ne nofotografēt, ne nofilmēt plēsēju.

"Lācis skrien pa mežu daudz ātrāk par cilvēku. Kad visi saprata, kas tas bija par dzīvnieku, dzinēji ātri vien bija ārā no masta," stāstīja medību dalībnieks.

Pēc tam visi ilgi pētījuši ķepaiņa atstātos pēdu nospiedumus. Vaicāti, cik liels bija lācis, mednieki atzina, ka, uz visām četrām skrienot, augstāks nekā pieaugušam vīrietim līdz jostasvietai. Par novērojumu tiks ziņots, nosūtot pēdu nospiedumu fotogrāfijas un vietas koordinātes.

Par lāču novērojumiem vai to klātbūtnes pierādījumiem, piemēram, pēdām, izkārnījumiem, postījumiem, vēlams ziņot Latvijas valsts Mežzinātnes institūta "Silava" zinātniekiem, kas veic šo dzīvnieku uzskaiti.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu