Igaunija un Lietuva pirmās mīkstinājušas Covid-19 ierobežojumus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

Igaunija un Lietuva pirmās mīkstinājušas Covid-19 ierobežojumus, lai arī Latvijā ir nedaudz lielāks vakcinēto personu īpatsvars, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Lietuvā kopš pagājušās nedēļas ir nestrādā Covid-19 sertifikāti, savukārt Igaunija šādu soli varētu spert ar 21. februāri ar nosacījumu, ja strauji nepieaugs sasirgušo skaits.

Covid-19 sertifikāts iekļūšanai tādās publiskās vietās kā tirdzniecības centri Lietuvā vairs nav nepieciešams kopš sestdienas, 5. februāra.

"Nenovērojam būtisku intensīvās terapijas noslodzes pasliktināšanos, tāpēc domājam, ka pēc "Iespēju pases" atcelšanas un pievēršanās citiem, biežāk sastopamiem pandēmijas iegrožošanas pasākumiem, mums nevajadzētu piedzīvot nopietnu situācijas pasliktināšanos. "Iespēju pases" prasība var tikt atjaunota, ja radīsies tāda vajadzība,” teica Lietuvas valdības vadītāja Ingrīda Šimonīte.

Covid-19 sertifikātu, lai piedalītos pasākumos ārtelpās. Jau vēstīts, ka tomēr arī pēc prasības par Covid-19 sertifikāta nepieciešamību atcelšanas ārtelpās notiekošo pasākumu rīkotājiem būs pienākums gādāt, lai pasākumos cilvēki pēc iespējas ievērotu sociālo distancēšanos. Gadījumos, kad attālums starp pasākumu dalībniekiem ir neliels, ieteikts valkāt maskas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu