Sākts kriminālprocess pret iespējamā seksuālā vardarbībā apsūdzēto imunologu, ārsta sertifikāts nav anulēts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Makistock/Shutterstock

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamu seksuālu vardarbību, ko veicis imunologs Jevgēnijs Ņikiforenko, tomēr ārsta sertifikāts nav ticis anulēts un imunologs savu darbu teorētiski var turpināt, ziņo portāls "LSM.lv".

Policija iepriekš saņēmusi vairākus iesniegumus no ārsta pacientēm, tāpēc sākta pirmstiesas izmeklēšana. Šobrīd iestāde neatklāj, cik iesniegumu saņemti par Ņikiforenko iespējamo seksuālo vardarbību un vai ārstam ir aizdomās turētā statuss.

Latvijas Radio noskaidroja, ka pēdējā laikā Veselības inspekcija saņēmusi četrus Ņikiforenko pacienšu iesniegumus, ko inspekcija nodevusi tiesībsargājošajām iestādēm.

Janvāra vidū Veselības inspekcija nosūtīja Ģenerālprokuratūrai un policijai Ņikiforenko lietas materiālus ar lūgumu piemērot drošības līdzekli un aizliegt imunologam pildīt ārstniecības personas pienākumus. Latvijas Radio noskaidroja, ka Ņikiforenko šobrīd nav aizlieguma strādāt par ārstu, jo nav saņemts tiesas nolēmums vai prokurora priekšraksts par kriminālsoda piemērošanu.

Imunologa konsultācijas sniedza Ņikiforenko sniedza medicīnas laboratorijā "Biocon". Tās valdes locekle Anita Bēriņa Latvijas Radio norādīja, ka "nekādus komentārus nesniegs, nekādus".

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (''Attīstībai/Par!'') uzdevis veikt dienesta pārbaudi Veselības inspekcijā saistībā ar mediju pieprasīto pārbaudes materiālu iznīcināšanu. Līdz piektdienai, 11. februārim, ministram ir jāsaņem pārbaudes rezultāti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu