VIDEO "Uz grīdas asins peļķe." Bolderājā izmeklē alkohola reibumā izcēlušos strīdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdien, 4. februārī, kāda Bolderājas nama dežurants netika iekšā dzīvoklī, no kura ilgstoši bija dzirdama tekoša ūdens skaņa. Valsts policija notikuma vietā atrada asiņu peļķi uz grīdas un ievainotu vīrieti, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ap desmitiem vakarā pie viena no Gobas ielas namiem piestājuši policisti. Viņi devušies talkā nama dežurantam, kurš bija nobažījies par kāda dzīvokļa iemītnieku. Mitekļa logā esot redzama gaisma, aiz durvīm varot dzirdēt, ka tek ūdens, taču durvis neviens neverot vaļā.

Kāds no iedzīvotājiem esot sūdzējies par tekošu ūdeni, dežurants izstaigājis kāpņutelpu un noskaidrojis, no kurienes nāk skaņa, taču iekšā netika.

Policijas darbiniekiem pārbaudot notikuma vietu, noskaidrots, ka patiešām dzīvoklī tek ūdens, bet krānu neviens neaizgriež. Arī pēc ilgas klauvēšanas neviens neatsaucās, tāpēc uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kā arī Valsts policija. Dzīvokļa vidū uz grīdas konstatēta asiņu peļķe, bet gultā gulēja vīrietis ar, iespējams, smagām traumām.

Tā kā šajā gadījumā bija acīm redzamas traumas, vīrietis nogādāts slimnīcā. Savukārt tālāk notikumu izmeklēja Valsts policija, jo bija aizdomas, ka traumas nav paša gūtas.

Traumas tik tiešām nav nelaimes gadījums, ceturtdien apstiprināja Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknis. Izmeklētāji šo lietu ir gandrīz atšķetinājuši, un noskaidrots, ka viss nav tik dramatiski, kā sākumā šķitis.

Sākotnējā izmeklēšanā un, sazinoties ar NMPD, noskaidrots, ka miesas bojājumi nav dzīvībai bīstami, tās ir virspusējas grieztas brūces, ko vajadzēja aizšūt. Nākamajā dienā cietušais no slimnīcas ir izrakstīts. Vainīgā persona ir noskaidrota, un tai ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Alkohola lietošanas laikā izcēlās strīds, pa rokai trāpījās nazis.

Šobrīd par notikušo ir ierosināta krimināllieta un tiek turpināta izmeklēšana. Par attiecīgās lietas turpmāko virzību varēs lemt pēc ekspertu atzinuma saņemšanas. Ja tiks konstatēts, ka cietušajam ir nodarīti vidēji smagi miesas bojājumi, aizdomās turētajam jebkurā gadījumā nāksies sēsties uz apsūdzēto sola, savukārt, ja miesas bojājumi tiks atzīti par viegliem vai maznozīmīgiem, iespējams, šī lieta tiks pārkvalificēta un varmāka tiks cauri ar krietni vien mazāku sodu.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu