Krievijas Olimpiskās komitejas daiļslidošanas zvaigznei Vaļijevai pozitīvs dopinga tests (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā dopinga testēšanas aģentūra (ITA) pavēstījusi, ka Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) daiļslidotājai Kamilai Vaļijevai konstatēts pozitīvs dopinga tests.

Pirmā informācija par Vaļijevas pozitīvajiem dopinga testiem izskanēja 8. februārī. Dienu vēlāk Vaļijevas pārstāvji jau iesniedza prasību pret potenciālo diskvalifikāciju.

ITA tagad apstiprinājusi, ka Vaļijevas testi aizvadītā gada 25. decembrī uzrādījuši trimetazidīna klātbūtni. Šis medikaments ir iekļauts neatļauto vielu sarakstā.

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) bija pirmā instance, kurai bija jāpiespriež potenciālā diskvalifikācija, bet, kā vēsta "Inside The Games", RUSADA sportistei atļāva piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Šobrīd šī lieta ir nodota Starptautiskajai Sporta arbitrāžas tiesai un tiek izskatīta.

Līdz ar to apdraudēta ir arī KOK daiļslidošanas komandas izcīnītā zelta medaļa komandu sacensībās, jo šo panākumu lielā mērā sekmēja arī Vaļijevas lieliskais sniegums.

Pati Vaļijeva turpina trenēties kopā ar citiem KOK daiļslidotājiem.

Tiek ziņots, ka ASV antidopinga aģentūra (USADA) gadījumā, ja Vaļijevai netiks piespriests sods, sūdzēs tiesā Krievijas antidopinga aģentūru.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu