Ar lodīšu pildspalvu uzzīmējis acis. Apsargs tiek apsūdzēts teju miljonu eiro vērtas gleznas sabojāšanā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Janvāra vidū Jekaterinburgā Jeļcina centrā tika sabojāta mākslinieces Annas Leporskajas glezna ar apdrošināšanas vērtību 75 miljoni rubļu (864 000 eiro). Vandalis izrādījies mākslas galerijas apsargs, kurš ar lodīšu pildspalvu uzzīmējis acis divām gleznā redzamajām figūrām.

Apsargs, kura vārds netiek nosaukts, mākslas galerijā strādājis pirmo dienu un nu apsūdzēts vandalismā. Izstādē "Pasaule kā neobjektivitāte. Jaunas mākslas dzimšana" tika prezentēta Annas Leporskas glezna "Trīs figūras" (1932–1934) no Valsts Tretjakova galerijas kolekcijas. 

Par laimi, vandalis zīmējot pildspalvu nav spiedis un tāpēc restauratoriem būs iespējams gleznu atjaunot.

Bojājumi pamanīti 7. decembra vakarā. Glezna tika izņemta no izstādes un pirms termiņa atgriezta Tretjakova galerijā. Zināms, ka restaurācija izmaksās aptuveni 250 tūkstošus rubļu (2,8 tūkstošus eiro).

Borisa Jeļcina centra izpilddirektors Aleksandrs Drozdovs apstiprināja, ka apsargs ir 60 gadus vecs un ticis pieņemts darbā no privātas apsardzes organizācijas. Drozdovs piebilda, ka gleznas bojāšanā apsargs izmantojis vienu no muzejā pieejamajām lodīšu pildspalvām.

"Viņa motīvi joprojām nav zināmi, taču administrācija uzskata, ka viņš mirklī, kad bojājis gleznu, nav bijis pie pilna prāta," sacīja izstādes kuratore Anna Rešetkina.

Muzeja administratori nekavējoties atlaida apsargu, un policija sākusi notikušā izmeklēšanu. Ja apsargs tiks atzīts par vainīgu, viņam var uzlikt naudas sodu vai līdz pat trīs mēnešu cietumsodu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu