"Kas var būt labāks par šo?" Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa spilgtākie izteicieni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raksta turpinājums
Mārtiņš Rītiņš.
Mārtiņš Rītiņš. Foto: Juris Lisovs/TVNET

11. februāra rītā pēc ilgstošas cīņas ar Covid-19 mūžībā devās populārais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš (72). Pieminot tautā iemīļoto personību, atcerēsimies viņa spilgtākos izteicienus!

Jau ziņots, ka Rītiņš smagi pārcieta Covid-19 slimības gaitu un kopš pagājušā gada izskaņas atradās slimnīcā. Viņš bija vakcinēts pret Covid-19, kā arī saņēmis balstvakcīnu.

Janvāra sākumā Mārtiņa Rītiņa brālis Jānis "Apollo" atklāja, ka šefpavāra stāvoklis uzlabojas ar skābekļa masku vien, tomēr 17. janvārī tika noskaidrots, ka Mārtiņa veselības stāvoklis neuzlabojas un viņš ievietots reanimācijā.

Mārtiņš Rītiņš 1971. gadā absolvējis Vestminsteras tehnikumu Londonā. No 1970. gadu vidus līdz 1990. gadu sākumam strādājis dažādos ēdināšanas uzņēmumos viesnīcu tīklā "Grand Metropolitan Hotels". No 1984. līdz 1992. gadam bija Toronto uzņēmuma "Martins Catering Ltd" īpašnieks.

1993. gadā pārcēlies uz dzīvi Latvijā. 1994. gadā Rītiņš kļuva par tikko izveidotā restorāna "Vincents" direktoru un šefpavāru, kur šo amatu ieņēma līdz 2017. gadam, kad restorāna vadību nodeva vīnzinim Raimondam Tomsonam.

No 1995. gada sāka vadīt televīzijas raidījumu "Kas var būt labāks par šo?", kura filmēšana tika pārtraukta 2015. gadā.

2007. gadā apbalvots ar piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

2018. gadā Mārtiņš Rītiņš atgriezās televīzijā ar raidījumu "Tuč, tuč Rītiņš", ko rādīja kanālā LNT.

Raksta turpinājums
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu