Kamēr skolēnam mājsaimniecībā ir inficētais, jāievēro mājas karantīna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Kamēr skolēnam mājsaimniecībā ir kontakts ar Covid-19 slimnieku, izglītojamajam ir jāievēro mājas karantīna un nav jādodas uz izglītības iestādi, skaidro Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Skolēni var doties uz izglītības iestādi pēc mājsaimniecībā dzīvojošās inficētās personas izolācijas beigām. Tas nozīmē, ka pēc personas izveseļošanās skolēns var neievērot mājas karantīnas nosacījumus un atgriezties izglītības iestādē, ja tiek veikts rutīnas skrīninga tests atbilstoši Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) algoritmam.

Tas gan neattiecas uz pirmsskolas izglītības pakāpi, jo bērnudārznieki var neievērot mājas karantīnas nosacījumus un atgriezties izglītības iestādē vai klātienē saņemt bērnu uzraudzības pakalpojumu, ja ir pagājušas ne mazāk kā desmit dienas kopš pēdējā kontakta ar inficēto personu.

Tāpat bērnudārznieki var noslēgt mājas karantīnu pēc Covid-19 testa, kas veikts ne agrāk kā septītajā dienā pēc mājas karantīnas sākšanas, ja testa rezultāts ir negatīvs.

Savukārt izglītības iestādē nodarbinātie, tajā skaitā izglītojamā asistents, darba pienākumus klātienē var veikt, neievērojot mājas karantīnas nosacījumus, ja tiek veikts rutīnas skrīninga tests atbilstoši SPKC algoritmam.

Tas nozīmē, ka vairs nav jāveic RNS vai antigēna tests pēc pēdējā kontakta ar inficēto personu un atkārtotais tests 3.vai 4.dienā, kā arī vairs netiek piemērots regulējums par testēšanos septiņu dienu periodā katru dienu pirms klātienes darba sākšanas.

IZM norādīja, ka prasība piemērojama pirmsskolas, pamata un vidējās izglītības pakāpēs nodarbinātajiem, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, izņemot profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu