Foto ⟩ Somijas izlase pagarinājumā apspēlē zviedrus un izcīna pirmo vietu C grupā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra spēlē svētdien Somija pēdējā periodā atspēlē trīs vārtu deficītu un pagarinājumā pārspēja Zviedriju un izcīnīja uzvaru C apakšgrupā.

Spēlē uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, un tā beidzās ar rezultātu 4:3 (0:0, 0:3, 3:0, 1:0) Somijas labā.

Otrā perioda piektajā minūtē Lukass Valmarks guva vārtus vairākumā, perioda vidū Somijas spēlētājs Markuss Granlunds nopelnīja 25 minūšu noraidījumu, kura laikā Lukass Bengtsons guva otros vārtus Zviedrijas labā, bet vēl pēc trim minūtēm vairākumu izmantoja Antons Andešs.

Tomēr trešajā periodā somi spēja atspēlēties. Vispirms Tēmu Hartikainens guva vārtus vairākumā, pēc tam vēl vienu vairākumu realizēja Īro Pakarinens, kurš nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigu signāla rezultātu izlīdzināja.

Divas minūtes pēc pagarinājuma sākuma Hari Pesonens guva uzvaras vārtus Somijas izlases labā.

Somijas hokejisti uz pretinieku vārtiem izdarīja 27 metienus, kamēr zviedri atbildēja ar 30 metieniem.

Uzvara ļāva Somijai izcīnīt uzvaru C apakšgrupā. Komanda trīs spēlēs izcīnījusi astoņus punktus. Otrajā vietā ir Zviedrija ar septiņiem punktiem trīs spēlēs, trešajā vietā ir Slovākija ar trim punktiem, bet Latvija apakšgrupā ieņem pēdējo vietu, trīs spēlēs pie punktiem netiekot.

Svētdien notiks pēdējās divas grupu turnīra spēles. A apakšgrupā Ķīna spēlēs pret Kanādu un ASV sacentīsies ar Vāciju.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu