Pie Rīgas rātsnama pacels Ukrainas karogu, paužot atbalstu Ukrainas suverenitātei (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nata.dobrovolskaya/shutterstock

Paužot atbalstu Ukrainas suverenitātei un integrācijai Eiropā, 14. februārī plkst. 14 pie Rīgas rātsnama pacels Ukrainas karogu, savukārt vakarā rātsnamu izgaismos šīs valsts nacionālajās krāsās, informē Rīgas dome.

Sestdien tika atzīmēti 30 gadi kopš Latvijas un Ukrainas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Tam par godu, kā arī paceļot karogu un izgaismojot rātsnama ēku, tiek izrādīta solidaritāte, paužot atbalstu, ka Ukraina nav viena savā cīņā par neatkarības aizstāvēšanu

"Nedēļā, kas var izrādīties izšķiroša Ukrainai un mieram Eiropā, gribam stingri un nepārprotami parādīt par ko iestājas Latvijas galvaspilsēta un tās iedzīvotāji - par valstu un cilvēku tiesībām pašām lemt savus likteņus, pret agresiju un draudiem.

Lai mūsu kopīgi darītais ir skaidra vēsts - mēs esam kopā ar Ukrainu un tās tautu!" uzsvēra Rīgas domes vicemērs Edvards Smiltēns (LRA).

Pirms karoga pacelšanas plkst. 13.30 Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) un Smiltēns rātsnama Kamīnzālē tiksies ar Ukrainas vēstnieku Oleksandru Misčenko.

Pēc karoga pacelšanas ap plkst. 14.15 pasākuma dalībnieki pie Rīgas domes ieejas informēs par plānotajām tālākajām Ukrainas atbalsta aktivitātēm.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu