Dopinga skandāla nomāktā KOK daiļslidotāja Vaļijeva varēs startēt individuālajās sacensībās (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) paziņojusi, ka Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) daiļslidotāja Kamila Vaļijeva varēs startēt olimpisko spēļu individuālajās sacensībās.

Kā zināms, aizvadītā gada 25. decembrī veiktie Vaļijevas dopinga testi izrādījās pozitīvi. Šī informācija gaismā nāca olimpisko spēļu laikā, kad KOK daiļslidošanas komanda ar Vaļijevu priekšgalā jau bija izcīnījusi zeltu komandu sacensībās.

Sākotnēji 15 gadus vecajai daiļslidotājai diskvalifikāciju piesprieda Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA), kas pēcāk to atcēla. Lēmums atcelt diskvalifikāciju tika pārsūdzēts Starptautiskajā Sporta arbitrāžas lietā.

Tomēr tagad CAS nākusi klajā ar paziņojumu, ka jaunajai daiļslidotājai diskvalifikācija netiks piespriesta un viņa varēs piedalīties olimpisko spēļu individuālajās sacensībās.

Vaļijeva ir viena no visu laiku jaunākajām sportistēm, kura iepīta dopinga skandālā. Tā rezultātā radās diskusijas par sportistei apkārt esošo pilngadīgo personu ietekmi uz viņas karjeru.

CAS ziņojumā teikts, ka Vaļijevas diskvalificēšana jaunajai sportistei radītu neatgriezenisku kaitējumu. Tāpat ziņots, ka Vaļijevu pasargā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) noteikumi, kas paredz, ka publiskā telpā nepilngadīgu sportistu apspriešana dopinga jautājumos ir aizliegta.

ASV olimpiskās un paraolimpiskās komitejas vadītāja Sāra Hiršlanda šādu lēmumu, protams, kritizēja: "Šī ir vēl viena nodaļa Krievijas atklātajā necieņā pret tīru sportu."

Olimpisko spēļu individuālās sacensības dāmām sāksies 15. februārī plkst. 12 dienā pēc Latvijas laika.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu