Rīgā tiks būvēts vēl viens "Lidl" veikals (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā starp Mežaparku un Čiekurkalnu, Ķīšezera ielā 8, plānots būvēt "Lidl" veikalu, liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputātiem iesniegtā informācija. Būvniecību paredzēts sākt 2022. gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Komiteja atbalstīja lokālplānojuma izstrādi minētajai teritorijai, kur iecerēta lielveikala būvniecība.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde informē, ka lokālplāna ierosinātājs SIA "Lidl Latvija" rosina grozīt Rīgas teritorijas plānojumu 2006.-2018. gadam, radot priekšnoteikumus sekmīgai uzņēmējdarbībai, nodrošinot tirdzniecības un pakalpojumu objekta būvniecībai nepieciešamos apbūves parametrus.

Lokālplānojuma teritorija, kas pašreiz nav apbūvēta, atrodas Mežaparka apkaimē, pie robežas ar Čiekurkalna apkaimi, tai nav tiešas funkcionālas saiknes ar vēsturisko apkaimes daļu. Piekļuve ir nodrošināta no Kokneses prospekta, Ķīšezera ielas un plānotās Mežezera ielas.

Rīgas teritorijas plānojuma grozījumi nepieciešami, lai radītu priekšnoteikumus sekmīgai uzņēmējdarbībai, nosakot tirdzniecības un pakalpojumu objekta būvniecībai nepieciešamos apbūves parametrus un tās darbības veikšanai nepieciešamo infrastruktūru.

Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam lokālplānojuma teritorija paredzēta kā teritorija ar lielu apzaļumojuma blīvumu. Saskaņā ar stratēģijas pilsētas apdzīvojuma telpisko struktūru, teritorija ietilpst revitalizējamas priekšpilsētas daļā, kur jauna apbūve izvērtējama tikai izņēmuma kārtā un pieļaujama tikai tad, ja ir veiksmīgi integrēta apkaimē gan ar piekļuvi, gan publisko telpu.

Savukārt Ķīšezera iela un tās pretējā pusē esošās teritorijas ir prioritāri attīstāmās teritorijas.

Izstrādājot lokālplānojumu, paredzēts definēt noteikumus tirdzniecības un pakalpojumu objekta izbūvei, kas nodrošina lielu apzaļumojuma blīvumu, gājējiem ērtu, drošu un patīkamu labiekārtotu publisko ārtelpu, teritorijas labiekārtojumā integrējot ilgtspējīgus lietusūdeņu novadīšanas risinājumus.

Autostāvvietu skaitam nevajadzētu pārsniegt spēkā esošo teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos minimāli noteikto normatīvu. Autostāvlaukumu paredzēt ar sadalošajām zaļajām salām, neplānojot vienlaidu autonovietnes klājienu.

Kā skaidro lokālplāna ierosinātājs, ēkas fasādē paredzēts izmantot apmetuma un mūra un sendvičpaneļu fasādes apšuvuma kombināciju.

Zemesgabalā plānots izvietot aptuveni 140 autostāvvietas, tajā skaitā cilvēkiem ar kustību traucējumiem, ģimenes autostāvvietas un vietas elektroautomobīļu uzlādei. Tāpat plānota papildu stāvvieta opearatīvajam transportam.

Piekļuve vieglajam transportam būs gan no Ķīšezera ielas puses, gan no Mežezera ielas, savukārt smagajam piegādes autotransportam - no Mežezera ielas.

Automašīnu zonu paredzēts labiekārtot ar jauniem apstādījumiem vai kokiem. Paredzētas arī velosipēdu novietnes parastajiem velo, kā arī velo ar piekabi.

Veikala būvniecību paredzēts sākt 2022. gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Būvniecības izmaksas orientējoši tiek lēstas ap 4 miljoniem eiro.

Kā ziņots, kompānija "Lidl Latvija" reģistrēta 2016. gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH". "Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. marta līdz šā gada 28. februārim, strādāja ar 722 955 eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas zaudējumi bija 51,59 miljoni eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu