FOTO un VIDEO ⟩ Atklāj Satversmes simtgadei veltītu monētu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents piedalās Satversmes simtgadei veltītās monētas atklāšanas pasākumā
Valsts prezidents piedalās Satversmes simtgadei veltītās monētas atklāšanas pasākumā Foto: LETA

Otrdien, 15. februārī, Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits, tiekoties ar Latvijas Bankas padomes locekli Zitu Zariņu un Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja vietnieku Aldi Laviņu, atklāja sudraba kolekcijas monētu "Satversmei 100".

Monētas atklāšanā pasākumā piedalījās arī mākslinieks Aigars Ozoliņš, kurš pastāstīja par unikālo monētas formu un tās vizuālo risinājumu.

Latvijas Bankas sudraba kolekcijas monēta "Satversmei 100" ir veltījumu Latvijas konstitūcijai - Satversmei, kas pieņemta 1922. gada 15. februārī un noteic valsts iekārtu, vērtības un attiecības starp cilvēku un valsti.

Ideja par monētu un darbs pie tās noticis ciešā Latvijas Bankas, ST un Valsts prezidenta kancelejas sadarbībā.

Svinīgais monētas "Satversmei 100" atklāšanas pasākums ir daļa no vairākām aktivitātēm, kas šajā laikā notiek, svinot Satversmes pieņemšanas simtgadi, tostarp šodien Saeimā notika svinīgs pasākums un Satversmes jubilejas gada oficiāla atklāšana, bet Rīgas pilī - jauniešu debašu cikla "#Satversmei100: vērtības nākotnei" pirmā diskusija.

Vienlaikus ar Satversmes simtgadi arī Valsts prezidenta institūcija un Latvijas Banka atzīme savas dibināšanas simto gadadienu.

Savukārt 16. februārī Latvijas Banka piedāvās iegādei sudraba kolekcijas monētu "Satversmei 100".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu