Galvaspilsētā par neatbilstoši uzturētām teritorijām līdz ielas brauktuves malai tiks piemērots administratīvais sods (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemas diena pilsētā.
Ziemas diena pilsētā. Foto: Zane Bitere/LETA

Galvaspilsētā par neatbilstoši uzturētu teritoriju no īpašuma robežas līdz ielas brauktuves malai atbildīgajai personai tiks piemērots administratīvais sods, teikts Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) parakstītā vēstulē apvienībai "Pilsēta cilvēkiem".

Gadījumā, ja uzturēšanas darbi netiek veikti, tiek piemērota piespiedu izpilde teritorijas uzturēšanai, bet izmaksas par šo darbu veikšanu piestādītas atbildīgajai personai, skaidrots vēstulē.

Izmaiņas "Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošajos noteikumos" tika veiktas, pamatojoties uz apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pērn kolektīvo iesniegumu, kā arī informāciju no sabiedrības līdzdalības platformas "Manabalss.lv".

Rīgas dome Saistošajos noteikumos ir paredzējusi arī situācijas, kad nekustamā īpašuma īpašniekam vai valdītājam nav pienākuma veikt piegulošās teritorijas uzturēšanu - pensionāriem, personas ar 1. vai 2. grupas invaliditāti vai gadījumos, kad piegulošā teritorija ir nesamērīgi liela pret īpašuma teritoriju.

Rīgas valstspilsētas pašvaldība atbilstoši Saistošajos noteikumos noteiktajam sniedz atbalstu piegulošo teritoriju uzturētājiem, nodrošinot bezmaksas smilts kaisāmā materiāla 50 kilogramu apjomā izsniegšanu.

2020./2021. gada pielietotā kvalitātes kontroles sistēma neizpildīja galveno mērķi - nodrošināt atbilstoši uzturētu teritoriju un iedzīvotājiem iespēju droši pārvietoties pa ietvēm, jo administratīvā pārkāpuma process juridiski un birokrātiski norit nesamērīgi ilgi un ne vienmēr administratīvā procesa sākšana vai soda piemērošana veicina atbilstoši uzturētu teritoriju.

Papildus iepriekš minētajam Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde organizē mobilo brigāžu darbu, lai intensīvas snigšanas laikā vai periodos, kad strauji veidojas apledojums, Rīgas pilsēta ātrāk nodrošinātu ietvju ziemas uzturēšanas darbu veikšanu.

Staķa vēstulē apvienībai "Pilsēta cilvēkiem" arī norādīts, ka 2021. gadā ir sākts darbs pie izvērtējuma par iespēju veikt centralizētu piegulošajās teritorijās esošo ietvju ziemas uzturēšanu, veicot mehanizētu vienlaidus ietvju uzturēšanu. Patlaban notiekot darbs pie apjomu un izmaksu aprēķinu veikšanas, pārvaldības modeļa izstrādes un iespējamiem ieviešanas scenārijiem.

"Plānots 2022. gada pirmajā pusgadā turpināt darbu Saistošo noteikumu darba grupā un Rīgas domes komitejās, lai pieņemtu izsvērtu un datos balstītu lēmumu par iespēju jau 2022./2023. gada ziemā veikt piegulošajās teritorijās esošo ietvju ziemas uzturēšanas darbus centralizēti un mehanizēti," norādīts vēstulē.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu