PSG un Mančestras "City" futbolisti Čempionu līgas izslēgšanas spēles sāk ar uzvarām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
PSG futbolisti
PSG futbolisti Foto: SIPA/Scanpix

Otrdien, 15. februārī, ar uzvarām UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālus sāka Mančestras "City" un Parīzes "Saint-Germain".

"City" viesos ar 5:0 (4:0) sagrāva Lisabonas "Sporting".

Septītajā minūtē Rijads Mahrezs raidīja bumbu vārtos, taču tiesneša palīgs bija pacēlis karodziņu, signalizējot par aizmuguri. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās vārti tomēr tika ieskaitīti - 1:0.

17.minūtē pēc stūra sitiena izspēles bumba nonāca pie Bernardu Silvas, kurš to raidīja vārtos - 2:0.

32.minūtē Fils Fodens trāpīja vārtos pie viņa soda laukumā atlēkušo bumbu, bet savus otros vārtus spēlē 44.minūtē pēc Rahīma Sterlinga piespēles guva Silva - 4:0.

Otrā puslaika 50.minūtē Silva guva arī savus trešos vārtus spēlē, pēc centrējuma no labās puses ar galvu raidot bumbu vārtu tuvajā stūrī, tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanās vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

58.minūtē rezultāts tomēr kļuva 5:0 pēc Sterlinga sitiena ārpus soda laukuma, trāpot bumbu vārtu tālajā stūrī.

Otrā cīņā Parīzes "Saint-Germain" mājās ar 1:0 (0:0) pieveica Madrides "Real".

Pirmajā puslaikā bīstamākais vārtu gūšanas moments bija 18.minūtē, taču Kilians Mbapē sita tieši pa vidu vārtiem, un Spānijas kluba vārtsargs Tibo Kurtuā briesmas novērsa.

37.minūtē dzelteno kartīti viesu rindās nopelnīja Kazemiru, kurš būs spiests izlaist atbildes spēli.

50.minūtē vēlreiz Mbapē sitienu pa vidu vārtiem atvairīja Kurtuā.

Savukārt 61.minūtē lieliska iespēja mājiniekus pēc Daniela Karvahala pārkāpuma soda laukumā vadībā izvirzīt bija Lionelam Mesi, taču viņam no 11 metru atzīmes ar sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī neizdevās pārspēt vārtsargu, atvairot bumbu uz stūra sitienu.

Spēles kompensācijas laika ceturtajā minūtē mājiniekiem pelnītu uzvaru tomēr izrāva Mbapē, pēc solo gājiena ar raidījumu vārtu labajā apakšējā stūrī panākot 1:0.

Atbildes spēles notiks 9.martā.

Trešdien Milānas "Inter" uzņems "Liverpool", bet "Salzburg" kaimiņu cīņā tiksies ar Minhenes "Bayern".

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā pārcēlās uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā norisināsies Sanktpēterburgā, Krievijā.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu