Vācijā un Polijā izsludināts brīdinājums par postošiem pērkona negaisiem, iespējams arī tornādo (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksandar Grozdanovski/Shutterstock

Tuvākajā diennaktī Ziemeļeiropu šķērsos neierasti spēcīgs ciklons, tādēļ vietām Rietumeiropā un Centrāleiropā gaidāmi postoši pērkona negaisi, iespējami arī tornādo zem negaisa mākoņiem, brīdina sinoptiķi.

Ciklona centrs šķērsos Skandināvijas dienvidus un ceturtdienas, 17. februāra, priekšpusdienā sasniegs Kurzemi, bet stiprākie vēji būs dienvidos no ciklona centra. Atmosfēras spiediens jūras līmenī pazemināsies līdz aptuveni 960 hektopaskāliem.

Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs daļā Lielbritānijas un Beniluksa valstīs izsludinājis otrās pakāpes brīdinājumu, bet Vācijas ziemeļu pusē, tai skaitā Berlīnē, kā arī Polijas rietumu un centrālajā daļā - trešās jeb visaugstākās pakāpes brīdinājumu par postošām vēja brāzmām un iespējamiem tornādo zem negaisa mākoņiem.

Lielākais pērkona negaisa risks Lielbritānijā būs trešdienas pievakarē, Beniluksa valstīs un Vācijā - naktī uz ceturtdienu, Polijas vidienē - ceturtdienas rītā pēc vietējā laika.

Arī nacionālie meteoroloģijas dienesti izplatījuši brīdinājumus par tuvākajā diennaktī gaidāmiem stihiskiem laikapstākļiem, tai skaitā visā Vācijā izsludināta sarkanā vētras trauksme.

Jauna vētra naktī uz piektdienu sasniegs Īriju un Lielbritāniju, piektdienas vakarā tā ieradīsies Dānijā, bet sestdienas rītā plosīsies Baltijas jūras dienvidos, liecina "Global Forecast System" prognozes.

Vēl cita vētra svētdien un naktī uz pirmdienu var skart Britu salas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu