FOTO ⟩ Minerālmēslu kravā atrasti 138 tūkstoši cigarešu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas atklāja 138 800 cigaretes, kas bija paslēptas kravas vilciena minerālmēslu kravā. Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 24 000 eiro, informē VID.

Trešdien, 15. februārī, pamatojoties uz vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzes rezultātiem, Rēzeknes II muitas kontroles punkta amatpersonas pārbaudīja hopertipa vagonu, ar kuru Latvijā no Krievijas tika ievesta minerālmēslu krava.

Padziļinātās kontroles laikā muitnieki konstatēja, ka minerālmēslos ir ieraktas 15 melnā polietilēna plēvē ietītas kastes, kurās atradās "NZ Gold" un "Premjer" marku cigaretes.

Foto: 138 tūkstoši kontrabandas cigarešu

Kontroles rezultātā tika izņemtas 138 800 cigaretes jeb 6940 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 24 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

Veicot muitas kontroles pasākumus, 2022. gada janvārī VID Muitas pārvalde novērsa kopumā 6,09 miljonu kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu