VIDEO ⟩ "Tādās vietās ir ļoti sarežģīti meklēt cilvēkus." Zaķumuižā turpina meklēt bērna mirstīgās atliekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kopš svētdienas Zaķumuižā, Lielajā Juglā operatīvie dienesti sadarbībā ar brīvprātīgajiem meklēja septiņus gadus vecu zēnu, kas traģiskos apstākļos gāja bojā zem ledus, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Sākotnējā informācija, ko zina stāstīt apkārtējie, – zēns kopā ar citiem bērniem vizinājās ar ragavām pa kalniņu upes tuvumā. Ūdenī puika nonāca, iespējams, staigājot pa ledu.

Lielā Jugla ir pietiekami sarežģīts posms tieši zemūdens meklējumiem, stāsta organizācijas "Bezvēsts.lv" vadītājs Aleksandrs.

"Tādās vietās ir ļoti sarežģīti meklēt cilvēkus, bērnus. Bērnus meklēt īpaši grūti, morālu un emocionālu apsvērumu dēļ.

Vieta ir ļoti sarežģīta, jo ir pilna ar satrūdējušiem koku gabaliem, ledus gabaliem un nav precīzi skaidrs, kur mirstīgās atliekas varēja aiznest. Varēja aiznest 50 metrus vai pa straumi varēja aiznest desmit kilometrus tālāk. Acīmredzamas vietas mēs, protams, pārbaudījām.

Ar sonāra palīdzību pārbaudījām, pašvaldības policijas pārstāvji pārbaudīja ar zemūdens kamerām. Visi cītīgi un nopietni strādā šajos meklējumos un ļoti centās atrast," sacīja Aleksandrs. 

"Degpunktā" saņēma videomateriālu no kāda skatītāja, kurā redzamas bīstamas aktivitātes ūdenstilpju tuvumā. "Bezvēsts.lv" vadītājs, reaģējot uz traģisko atgadījumu Zaķumuižā, aicina bērnu vecākus atkārtoti izrunāt ar atvasēm uzvedību uz ielas, pie ūdeņiem un ledus.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu