VIDEO ⟩ Viļņā iespaidīgs dronu šovs noslēdzas ar nelaimi. Lidaparāti viens pēc otra sāk krist lejā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 15min.lt

16. februāra vakarā Viļņas centrā pie Ģedimina torņa bija paredzēts iespaidīgs dronu šovs par godu Lietuvas neatkarības dienai. Bezpilota lidaparātu šovs noslēdzās pilnīgi citādāk, nekā tas bija organizatoru plānos. Spēcīgā vēja dēļ droniem nācās nolaisties uz zemes, taču ne visiem tas izdevās, ziņo medijs "15min".

16. februāra vakarā bija paredzēts ekskluzīvs apsveikums valsts svētkos, kurā bija iesaistīta modernā tehnoloģija.

FOTO: Dronu šovs Viļņas centrā

Skatītāji izrādes laikā jau noprata, ka beigas nebūs laimīgas šiem droniem. Vērotājiem šķita, ka izrāde drīzumā beigsies ar dronu iegāšanos Neres upē, ziņo medijs.

Kāds aculiecinieks medijam pastāstīja, ka šovs pie Ģedimina torņa beidzās ar to, ka droni cits pēc cita vienkārši iekrita upē. 

Organizatoru pārstāvis skaidro, ka izrādi vajadzēja atcelt, jo pastāvēja šaubas, vai 10 minūšu pasākums vispār varēs notikt. "Vēja apstākļi bija diezgan nelabvēlīgi. Mēs veicām testu 15 minūtes pirms īstā šova, tests bija veiksmīgs, un tika pieņemts lēmums pacelties. Taču vēja brāzmas negaidīti pastiprinājās tieši tad, kad plkst. 18.30 pacēlāmies."

"Bija redzams, ka bija sapulcējies diezgan liels cilvēku skaits, kas vēroja dronu šovu no dažādiem skatpunktiem. Un mēs varējām redzēt, ka pēc dažiem dronu izveidotajiem zīmējumiem sākās liela cīņa ar vēju un droni vienkārši izklīda. Mēs pieņēmām lēmumu nekavējoties nosēdināt dronus galamērķī. Šā iemesla dēļ izrāde tika atcelta," medijam skaidro organizatoru pārstāvis.

Pagaidām nevar precīzi pateikt, vai visi droni ir veseli un sasnieguši galamērķi. Organizatori stāsta, ka vēl tiek meklēti daži eksemplāri. 

Kopumā šovā tika iesaistīti aptuveni 100 droni, ziņo "15min". 

VIDEO: Viļņā droni cits pēc cita iegāžas upē

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu