Linda Evangelista cietusi no neveiksmīgas skaistuma procedūras: Es vairs sevi nepazīstu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Savulaik viena no visvairāk fotografētajām personām pasaulē, supermodele Linda Evangelista jau gandrīz piecus gadus dzīvo noslēgtībā. Tagad viņa ir gatava dalīties savā stāstā un parādīt pirmos foto kopš neveiksmīgas skaistuma procedūras. 

Žurnālam "People" Evangelista stāsta par emocionālajām un fiziskajām sāpēm, kas ir metušas ēnu uz viņas dzīvi pēdējos gados pēc tam, kad cietusi no tauku samazināšanas procedūras. Tauku samazināšana ar aukstuma palīdzību ir populāra procedūra. Tā tiek reklamēta kā alternatīva tauku atsūkšanai. Tomēr kādreizējās modeles ķermeni procedūra atstāja neatgriezeniski deformētu. 

Pērnā gada septembrī Linda iesniedza prasību tiesā pret uzņēmumu "Zeltiq Aesthetics", kurš veicis neveiksmīgo procedūru. Viņa pieprasa atlīdzību 50 miljonu dolāru vērtībā (44 miljoni eiro).

"Kādreiz man patika atrasties uz skatuves. Tagad man ir bail nejauši sastapt kādu paziņu."

Viņa par pieredzi stāsta ar asarām acīs: "Es vairs nespēju dzīvot kaunoties un slēpjoties. Es vairs nespēju dzīvot šādās sāpēs. Esmu gatava par to runāt."

Trīs mēnešu laikā pēc procedūrām Evangelista sāka pamanīt cietus veidojumus pie zoda, augšstilbiem un krūštura. Pēkšņi pieauga tās vietas, kuras viņa gribēja samazināt. Šīs vietas kļuva cietas un pēc tam palika nejutīgas. 

"Es centos labot situāciju pati. Domāju, ka daru kaut ko nepareizi," stāsta Linda un atklāj, ka sākusi ievērot striktas diētas un pievērsusies sportam. "Es pārstāju ēst. Man šķita, ka jūku prātā." 

Visbeidzot, 2016. gada jūnijā viņa devās pie ārsta. "Es viņa priekšā novilku halātu," viņa atceras. "Es kliedzu un teicu, ka neesmu ēdusi, es esmu badā. Es jautāju, ko daru nepareizi." Ārsts viņai diagnosticēja reti sastopamu tauku samazināšanas komplikāciju: "Es nesapratu, ko tas nozīmē. Viņš man teica, ka nedrīkstu ievērot diētu un nekādi vingrinājumi to nekad neatrisinās."

Kādreizējā modele cieta no retas blakusparādības, kas skar mazāk nekā vienu procentu procedūras "CoolSculpting" pacientu. Rezultātā pēc tauku atdzesēšanas tie nevis samazinās, bet sabiezē, kļūst cieti un izplešas. Alans Mataraso, Ņujorkas plastikas ķirurgs stāsta:

"Pacienti dodas samazināt problemātiskās vietas ķermenī. Tomēr pēc procedūras tās palielinās. Blakņu gadījumā pastāv iespēja, ka šīs vietas nevarēs koriģēt ar tauku atsūkšanu."

Zīmola un procedūras "CoolSculpting" pārstāvis komentē: "Procedūra ir labi izpētīta ar vairāk nekā 100 zinātniskām publikācijām un vairāk nekā 11 miljoniem veikto procedūru visā pasaulē." Viņi piebilst, ka retos gadījumos izraisītās blakusparādības tiek dokumentētas un informācija tiek sniegta pacientiem pirms procedūras. 

Evangelista apgalvo, ka viņas ārsts sazinājies ar "CoolSculpting" par notikušo. Uzņēmums vēlējies situāciju vērst par labu un piedāvāja atmaksāt plastisko operāciju seku likvidēšanai. Tomēr operācijas priekšvakarā uzņēmums informējis, ka segs izmaksas tikai tad, ja viņa parakstīs konfidencialitātes līgumu. Viņa atteicās parakstīt līgumu un par saviem līdzekļiem 2016. gadā veica pirmo tauku atsūkšanas operāciju. 

Pēc operācijas viņai astoņas nedēļas bija jāvelk kompresijas apģērbs, jostas un zoda siksna. Ja tas netiek darīts, iepriekšējie simptomi var atgriezties. Diemžēl pēc otrās tauku atsūkšanas operācijas situācija atkal pasliktinājās. 

"Nekļuva pat nedaudz labāk. Sabiezējumi ir cieti. Man ir jāvelk īpašs apģērbs, jo sabiezējumu vietas citādi tiek noberztas līdz asinīm," par otrās operācijas iznākumu stāsta Linda. Viņa atzīst, ka ir ietekmēta arī viņas stāja. Viņa vairs nevar nolikt rokas gar sāniem.

"Es vairs neskatos spogulī. Es vairs sevi nepazīstu," viņa piebilst.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu