No "mātes barotājas" līdz mūzai. Ko vēlas vīrieši? (1)

Foto: Everett Collection/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vai fiziskā pievilcība un tuvība patiesi ir vienīgās īpašības, ko vīrieši vēlas no sievietēm? Attiecību eksperti un vīrieši atklāj, ko gaida no attiecībām, un pastāv iespēja, ka tas nebūt nav tas, ko domāji līdz šim.

Kas īsti ir tās īpašības, kas lielākajai daļai vīriešu ir būtiskas brīdī, kad viņš izsver kādu dāmu kā potenciālo draudzeni vai pat sievu? Vai tiešām kādam tā var būt tikai fiziskā pievilcība un iekšējai pasaulei nekādas nozīmes nav, vai tas ir ļoti novecojis uzskats, kas palicis tai pašā tālajā pagātnē, kad sievai 15 minūtes pirms vīra atgriešanās no darba bija jāuzpoš sevi un jāaizdedz sveces mājīgākai atmosfērai?

Informācijas par to, ko sievietes meklē vīriešos, ir daudz, tomēr vīrieši savas vēlmes tik skaļi neklāsta. Kas ir pareizi, var tikai minēt, tomēr attiecību eksperti laikrakstam "Times" centās sniegt ieskatu par to, kas notiek vīriešu galvās, kas ne tikai brīvajām dāmām palīdzētu iegūt labāku iepazīšanās pieredzi, bet arī aizņemtajām sievietēm uzlabot esošās attiecības

Pārmaiņu trenere Šantela Šaparija uzskaita, kas ir lietas, ko vīrietis gaida no savas dāmas un veselīgām attiecībām -

1. Stereotipisks skatījums liek domāt, ka fiziskā pievilcība un tuvība ir vienīgās īpašības, ko vīrieši vēlas no sievietes. Lai gan tas neattiecas uz visiem vīriešiem, tas noteikti varot attiekties uz nenobriedušiem zēniem.

2. Viedums, drosme un pašpārliecība ir īpašības, ko nobrieduši vīrieši apbrīno sievietē.

3. Vīrieši apbrīno sievietes, kuras ir inteliģentas un spēj būt pašpietiekamas.

4. Vīrieši meklē visa apvienojumu - kādu, kurš spēj viņus atbalstīt gan kāpumos, gan kritumos, kādu, kuram ir stingrs raksturs un kurš var vienlaicīgi rūpēties par viņiem kā māte un palikt viņiem blakus kā labākais draugs.

5. Lielākā daļa vīriešu uzliek stingru seju, vienlaikus būdami jūtīgi. Tieši tāpēc viņiem ir vajadzīgs kāds, kas spēj novērtēt viņu maigumu. Tas palīdzēs vīrietim atvērties šai vienai sievietei un izteikties, nebaidoties tikt notiesātam.

6. Vīrieši galvenokārt meklē dāmu, kura novērtē un pieņem viņu un viņa ģimeni tādus, kādi viņi ir.

Laužot dažus izplatītus mītus par to, ko vīrieši vēlas, Džotsna Ahudža papildināja savu kolēģi: "Ne tikai būt mīlētam, bet galvenokārt tieši iespēja mīlēt padara vīrieti patiesi par sevi. Neviens vīrietis nekad nejutīsies pilnībā ieraudzīts, ja sieviete par viņu rūpējas. Svarīga ir līdzvērtība, kas liek vīrietim justies patiesi piederīgam."

Tomēr kurš gan labāk var pateikt, ko patiesi vēlas, ja ne paši kungi? 

Ko patiesībā vēlas pašmāju vīrieši, centās noskaidrot "Apollo".

"Es uzskatu, ka manai sievietei jābūt manam labākajam draugam.

Un patiesībā, ja cilvēks ir man mīļš, kā gan viņš varētu būt man neglīts? Kaut gan jāatzīst, ka vienmēr priekšroku dodu lielām krūtīm!

Ir labi, ja meitene saprot manas vajadzības un var iedod man vietu un laiku, kad tas ir nepieciešams, - ne visas to prot. Arī dumjus cilvēkus nemīlu, līdz ar to arī smadzenēm jābūt, un, protams, jāvar kopā arī pasmieties," stāsta 30 gadus vecais Valters (vārds mainīts).

Savukārt 35 gadus vecais Bruno (vārds mainīts) norāda, ka viņš sievietē pirmo pamana vizuālo tēlu.

"Sieviete ir kā mūza - viņa iedvesmo, kaut gan var gadīties arī pilnīgi pretēji. Piemēram, mani atgrūž sievietes, kas izmanto rupjus un necienīgus vārdus. Savukārt piesaista enerģija, maigums, skaistums. Kas attiecas uz viņas raksturu, mūsu intereses un nodarbošanās noteikti var atšķirties, jo tas dod iespēju abiem uzzināt daudz jauna par lietām, kas iepriekš bija svešas. Tomēr svarīgi, lai ir vienoti kaut kādi globālie orientieri. Harmonija un potenciāls viņu ieraudzīt kā ģimenes daļu. Katrā nākamajā etapā ir savs dziļums."

20 gadus vecais Kārlis atzīmē, ka viņam ir būtiska sievietes spēja likt pašam padomāt.

"Apzinos, ka arī sievietes, gluži kā jebkurš no mums, kādā momentā var izdegt, bet man ir ļoti svarīga sievietes spēja iedvesmot, kā arī viņas atbalsts un patiesais viedoklis. Es ļoti novērtēju, ja sieviete man liek domāt nu apšaubīt lietas, kad pats ar sevi galā netieku, tomēr viņai jāspēj reizēm arī "nospļauties" un kārtīgi izsmieties.

Man ir svarīgi, ka man tic un pagrūž uz priekšu brīžos, kad tas nepieciešams.

Runājot par vizuālo, matu krāsa man vienmēr bijusi vienaldzīga, tomēr labāk patīk dabīgie matu toņi, nevis, piemēram, zili mati. Priekšroku dodu slaidām meitenēm, tā arī to lielo dibenu trendu neesmu sapratis. Un, lai kā arī neliktos, izskatam ir nozīme, jo tas, kā cilvēks izskatās, liecina par attieksmi pret sevi un higiēnu," uzskata Kārlis.

Arī 30-gadīgais Ričards uzsver, ka izskatam ir nozīme un ne tikai - tas pat var būt galvenais.

"Galvenais, ko vēlos sievietē, - lai viņa labi izskatās. Un, godīgi sakot, sievietes loma manā dzīvē ir vienkārša - gatavot un tīrīt māju," viņš atzīst.

Savukārt 40 gadus vecais Māris stāsta, ka savu sapņu sievieti jau atradis.

"Visu, ko vēlējos no sievietes, esmu atradis. Tā ir mana sieva. Viņa ir lieliska! Skaista, sievišķīga, mīļa, nav slinka, ļoti radoša! Superīga mamma mūsu bērniem. Apveltīta ar burvīgu humora izjūtu, kā arī neaizmirst pabužināt gan fiziski, gan emocionāli - ar vārdiem. Un, protams, vēl dažas īpašības, par kurām skaļi runāt nedrīkst."

Taču Kristam ir svarīgi, lai "viņam nepārmestu, samīļotu un pabarotu",

savukārt viņa dažus mēnešus vecajam dēlam vajag, lai "sievietei ir piens", bet lielākajam brālim, kurš ir piecus gadus vecs, vajag, "lai mamma samīļo un priecājas par paveikto".

Mareks novērtē, ja sieviete "dod iespēju laboties, ja ir pieļauta kāda kļūda, kā arī māk formulēt savas gaidas un dot atgriezenisko saiti." Arī Gatis atzīmē, ka "sievietei jāprot pateikt, ko viņā grib, kas nepatīk un kas sāp. Tomēr arī atzinība sava vīrieša virzienā reizēm par skādi nenāktu."

"Tāda, kam patīk mīlēties. Vēlams ar mani," lakoniski savas vēlmes apraksta Jānis.

Savukārt 30 gadus vecais Dāvids savu sapņu sievieti apraksta tā:

"Sievietei ir jābūt manai mūzai, manai iedvesmai, dzīves jēgai. Nav svarīgi kā viņa izskatās, kādā krāsā ir viņas āda, mati vai acis. Vienīgais, kas man ir svarīgs, ir tā ķīmija, ko aprakstīt ir grūti, pat neiespējami, taču jūs visi zināt, par ko runāju. Kā tas viss izvērtīsies, man nav svarīgi, tāpat kā vakardiena - katru dienu dzīvojam tikai vienu reizi."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu