Policija aiztur divas personas un atsavina dažādas narkotiskās un psihotropās vielas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Reaģējot uz saņemto informāciju, sākta kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas darbinieki noskaidroja personas, kuras, iespējams, saistītas ar narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros, un veica kratīšanu piecās adresēs. Policisti aizturējuši divas personas un atsavinājuši dažādas narkotiskās un psihotropās vielas – XANAX tabletes, metamfetamīnu, LSD markas, un MDMA tabletes un marihuānu, informē Valsts policija.

Pagājušajā piektdienā, 11. februārī, sākta kriminālprocesa ietvaros, reaģējot uz saņemto informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki neatliekamības kārtā veica piecas kratīšanas dažādas adresēs gan Pļavnieku mikrorajonā, gan Rīgas centrā. Kratīšanas veiktas gan dzīvokļos, gan automašīnās, gan māju bēniņos.

Kratīšanas laikā kopumā atsavinātas 3000 XANAX tabletes, kas ir aptuveni pus kilograms, 300 grami metamfetamīna, aptuveni 100 MDMA tabletes, 400 LSD markas tabletes, aptuveni 30 grami marihuānas un skaidra nauda 1065 eiro.

Tajā pašā dienā likumsargi aizturēja divas personas – 2003. un 1996. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 trešās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšana, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abām personām piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu