Patlaban ir garas kravas automašīnu rindas uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EvGavrilov/shutterstock

Šajā nedēļā veidojas garas kravas automašīnu rindas uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežas, informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Saskaņā ar VID informāciju no Latvijas puses uz robežas ar Krieviju Terehovas robežkontroles punktā ceturtdien rindā bija 320 kravas automašīnas, un paredzamais robežas šķērsošanas laiks bija 27 stundas, bet Grebņevas robežkontroles punktā - 30 automašīnas un astoņas stundas.

Savukārt uz Baltkrievijas robežas no Latvijas puses Silenes robežkontroles punktā rindā bija 130 automašīnas, un paredzamais robežas šķērsošanas laiks - 17 stundas, bet Pāternieku robežkontroles punktā - 225 automašīnas un 36 stundas.

Baltkrievijas robežsardzes informācija liecina, ka robežkontroles punktā Grigorovščina-Pāternieki no Baltkrievijas puses rindā gaida 640 kravas automašīnas, bet robežkontroles punktā Urbani-Silene - 560 automašīnas.

Rindu veidošanās esot saistīts ar vairākiem faktoriem. Kā norāda VID pārstāvji, garas kravas transportlīdzekļu rindas veidojas uz visām Baltkrievijas un Eiropas Savienības (ES) valstu robežām, tostarp uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. To ietekmē dažādi apstākļi citās valstīs, tostarp izmaiņas muitas kontroles punktu darbībā, e-plombu ieviešana, kas rada papildu izdevumus pārvadātājiem, kā arī informācijas sistēmu darbības pārtraukumi atsevišķās ES dalībvalstīs.

Minētos faktoru dēļ kravas transportlīdzekļu skaits ir pieaudzis arī uz Latvijas-Krievijas robežas. VID pārstāvji uzsver, ka Latvijas muitas dienests veic savus pienākumus atbilstoši muitas kontroles punktu infrastruktūras kapacitātei, iespējami operatīvi veicot automašīnu kontroli, kolīdz tās tiek padotas no Krievijas puses.

Lielākā daļa ārvalstu autopārvadātāju, kuri Latvijas robežu šķērso pirmo reizi, nav sagatavojušies robežšķērsošanai, kā rezultātā pieaug laiks, kas tiek patērēts formalitāšu nokārtošanai, piebilst VID pārstāvji.

Papildus VID informē, ka tehniskās infrastruktūras bojājuma dēļ kopš trešdienas ir vērojami Latvijas muitas informācijas sistēmas darbības traucējumi, kuru laikā muitas procedūras tiek noformētas papīra formātā, un muitas amatpersonas dokumentu kontroli veic pilnībā manuāli. Taču šī problēma neesot ilglaicīga un notiek darbs, lai traucējumi pēc iespējas drīz tiktu pilnībā novērsti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu