Par zādzībām no mājokļiem Cēsu novadā apcietinātas divas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Cēsu novadā par zādzībām no mājokļiem apcietinātas divas personas, tā informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Policija janvārī Dzērbenes pagastā reģistrēja vairākas zādzības no mājokļiem, kur bija nozagti dažādi instrumenti, mākslas objekti un citas lietas. Apzagtie mājokļi ikdienā netika apdzīvoti. 19.janvārī Dzērbenes pagastā mājokļa zādzības laikā nostrādāja signalizācija un, ierodoties apsardzes darbiniekam, tika piefiksēta prombraucoša automašīna "Seat".

Kā informēja Bukša, apsardzes darbinieki informāciju par transportlīdzekli nodeva policijas darbiniekiem, kā rezultātā meklēto transportlīdzekli apturēja Gaujienā. Automašīnā atradās divas personas. Pārbaudot bagāžas nodalījumu, tika atrasti iekļūšanai mājokļos piemēroti rīki, kā arī dažādas mantas.

Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas 1987.gadā dzimušas personas. Tiesa abiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas par zādzību, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

Policija turpina izmeklēšanu, kurā tiks noskaidrots, vai apcietinātās personas ir saistītas ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, tai skaitā ar zādzībām no citām privātmājām.

Kriminālprocesa laikā ir izņemtas dažādas mantas, kuras, iespējams, ir zagtas no mājokļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu