FOTO ⟩ Tuvinieki un kolēģi atvadās no mūžībā aizgājušā Mārtiņa Rītiņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tuvinieki un draugi atvadās no Mārtiņa Rītiņa
Tuvinieki un draugi atvadās no Mārtiņa Rītiņa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien Balterezera kapos notika atvadīšanās no 11. februārī pēc garas cīņas ar Covid-19 mūžībā aizgājušā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa.

Mārtiņš Rītiņš 1971. gadā absolvējis Vestminsteras tehnikumu Londonā. No 1970. gadu vidus līdz 1990. gadu sākumam strādājis dažādos ēdināšanas uzņēmumos viesnīcu tīklā "Grand Metropolitan Hotels". No 1984. līdz 1992. gadam bija Toronto uzņēmuma "Martins Catering Ltd" īpašnieks.

1993. gadā pārcēlies uz dzīvi Latvijā. 1994. gadā Rītiņš kļuva par tikko izveidotā restorāna "Vincents" direktoru un šefpavāru, kur šo amatu ieņēma līdz 2017. gadam, kad restorāna vadību nodeva vīnzinim Raimondam Tomsonam.

No 1995. gada sāka vadīt televīzijas raidījumu "Kas var būt labāks par šo?", kura filmēšana tika pārtraukta 2015. gadā Rītiņa, LTV un raidījuma producentu domstarpību dēļ.

2007. gadā apbalvots ar piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. 2018. gadā Mārtiņš Rītiņš atgriezās televīzijā ar raidījumu "Tuč, tuč Rītiņš", ko rādīja kanālā LNT.

10. janvārī kļuva zināms, ka šefpavārs Mārtiņš Rītiņš nonācis slimnīcā ar Covid-19.

Janvāra vidū "Apollo" Mārtiņa Rītiņa brālis Jānis pavēstīja, ka Mārtiņš ievietots reanimācijā: "Uz labo pusi nav gājis. Viņš ir reanimācijā. Viņam rīklē ievietota truba, viņš ir mākslīgi iemidzināts. Labas ziņas nav diemžēl. Ārsti saka, ka labāk nepaliek un vienkārši jāgaida. It kā tā pirmā nedēļa ir tāda, kurā nekas daudz nevar notikt, un otrā nedēļa, kas sākās tagad, tā ir tā kritiskā. Pirmajā nedēļā viņam sistēma mēģina pierast pie tās jaunās elpošanas."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu