Naktī uz sestdienu stipri snigs, gaidāms sniegputenis un spēcīgs vējš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz sestdienu, 19. februārī, gaidāms sniegputenis un lietus, dienā pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš, prognozē sinoptiķi.

Dienā būs lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -1..+2 grādiem, dienā tā sasniegs +1..+4 grādus.

Pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš, no rīta tas pāries dienvidrietumu vējā, bet pēcpusdienā un vakarā, sākot ar Kurzemi, vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-23 metrus sekundē, sestdienas rītā Dienvidkurzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 27 metriem sekundē.

Rīgā nakts otrajā pusē gaidāms slapjš sniegs, dienā būs nelieli nokrišņi, galvenokārt lietus. No rīta dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18 metriem sekundē, bet sestdienas vakarā gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zem nulles un dienā būs +3..+4 grādi.

Jau ziņots, ka sestdienas rītā Kurzemes rietumu piekrastē gaidāms īpaši augsts ūdens līmenis jūrā, kas apvienojumā ar lieliem viļņiem var radīt būtiskus izskalojumus un krasta nogruvumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu