VIDEO ⟩ Naktī uzsprāgusi kafejnīca Dārziņos. Uzņēmējiem ir aizdomas par tīšu pāridarījumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdien, 17. februārī, nakts vidū Dārziņos uzsprāga kafejnīcas ēka. Apkārtējiem no jaudīgas eksplozijas nodrebējuši logi. Uzņēmēji pieļauj, ka sprādzienu rīkoja kāds nelabvēlis, ziņo raidījums "Degpunktā". 

No plkst. 3.00 pie degušās celtnes darbojas glābēji, bet rīta agrumā, kad liesmas noslāpētas, ieradās policijas eksperti.

Piektdien no paša rīta Dārziņos pie vietējiem veikaliem Jāņogu ielā bija nemierīgi. Apkārt staigāja Valsts policijas eksperti, kas apskatīja iespējama nozieguma vietu, aptaujāja lieciniekus un pētīja apkārtni, meklējot videonovērošanas kameras, kas varēja iemūžināt un sniegt atbildes par aizvadītās nakts notikumu cēloņiem.

Dienestu interese bija saistīta ar ugunsgrēku, kas pēc plkst. 2.00 naktī izcelās ēkā, zem kuras jumta ir veikals un konditoreja. Pirms postažas nogranda pamatīgs sprādziens. Liesmu atblāzma, kas izgaismoja ielu, trāpīja kādas privātmājas novērošanas kameras redzeslokā.

Glābēji uz izsaukumu atbrauca tad, kad ēkai jau liesmoja jumts, bet dzēšanas darbu laikā vairs nekas nesprāga. Ziņas par ugunsnelaimi ātri sasniedza vietējas konditorejas īpašniekus, viņi dzīvo netālu un nevarēja nejust jau minētās eksplozijas teiciena vilni.

"Dzirdējām sprādzienu, piezvanīja kaimiņš. Vīrs pa logu skatās - kaut kas deg 20. līnijā. Pie reizes piezvanīja Valērijs, viņš strādā kopā ar vīru, saka - konditoreja deg, mēs skrējām šurp. Divos naktī. Šajā ēkā ir konditoreja, sprādziens bija tur konkrēti. Fakts ir, ka te telpai pa vidu bija durvis, re, kur tagad tās.

Durvis ar visām lauskām izlidoja ārā. Iekšā nekas tur nebija, tukšas telpas.

Netika izmantotas, telpas stāvēja tukšas," stāsta konditorejas pārstāve.

Apkārtējie un konditorejas saimnieki pieļauj domu, ka spēcīgu eksploziju varēja tīšuprāt sarīkot kāds nelabvēlis. Par konkrētiem cilvēkiem runāt nevar, taču iemesli varēja būt, raidījums noprata no sarunas ar uzņēmuma pārstāvjiem, kuri norādīja, ka skauģu ir daudz. 

Izmeklēšana pašlaik ir aktīvā stadijā, un no atgadījuma brīža pagājis mazāk par diennakti, tādēļ noteikt precīzu iemeslu eksperti pagaidām vel nevar. Lietu šķetina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirknis.

"Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Taču jāpiebilst, kā sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija neliecina, ka būtu noticis noziedzīgs nodarījums. Ugunsgrēka iespējamais iemesls varētu būt kāda sadzīviska priekšmeta sprādziens.

Piektdien eksperti strādāja notikuma vietā, šobrīd notiek izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā apstākļi," skaidro Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu