Norvēģija ar jaunu rekordu triumfē olimpisko medaļu ieskaites tabulā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juhanness Tingnēss Bē
Juhanness Tingnēss Bē Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģija priekšpēdējā Pekinas spēļu sacensību dienā ar jaunu izcīnīto zelta medaļu skaita rekordu nodrošinājusi sev uzvaru godalgu ieskaitē otrajās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Norvēģijas sportisti Pekinas olimpiskajās spēlēs jau sakrājuši 15 zelta medaļas, kas ir par vienu vairāk nekā pagājušajās spēlēs Phjončhanā, kad Norvēģijas un Vācijas sportisti ar 14 zelta medaļām atkārtoja pirms 12 gadiem Kanādas sasniegto rekordu Vankūveras spēlēs. Phjončhanas medaļu tabulā Norvēģija uzvarēja ar 39 medaļām.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Norvēģijai jau ir 35 medaļas - 15 zelta, astoņas sudraba un 12 bronzas godalgas. Tas ir lielākais medaļu kopskaits visu delegāciju vidū. Sestdien bronzu Norvēģijai izcīnīja distanču slēpotājs Sīmens Hegstads Krīgers 50 kilometru distancē ar masu startu, kas nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tika saīsināta līdz nepilniem 30 kilometriem.

Tuvākajai sekotājai Vācijai ir 24 medaļas - 11 zelta, astoņas sudraba un piecas bronzas -, lai gan svētdien tiks sadalīti pieci medaļu komplekti, Vācijai nav izredžu apsteigt norvēģus. Sestdien Vācijas bobslejistes izcīnīja dubultuzvaru divnieku ekipāžu sacensībās.

Uz trešo vietu medaļu tabulā pakāpusies mājiniece Ķīna, kurai ir deviņas zelta, četras sudraba un divas bronzas godalgas. Sestdien augstākā kaluma medaļu Ķīnas godalgu pūram pievienoja daiļslidotāju duets Sui Veņdzjina un Haņs Cuns.

Pirms pēdējās sacensību dienas pa astoņām zelta medaļām Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnījuši ASV, Zviedrijas un Nīderlandes sportisti, bet septiņas zelta godalgas ir Šveices kontā.

Kopumā Pekinas olimpiskajās spēlēs vismaz vienu zelta medaļu izcīnījušas 22 delegācijas, bet vismaz viena medaļa ir 29 delegācijām, tostarp Latvijai, kas ar vienu bronzas godalgu dala 27.vietu ar Igauniju un Poliju.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Par aktualitātēm no Pekinas informē ziņu aģentūras LETA sporta žurnālists Kristaps Plaums un fotogrāfs Edijs Pālens. Olimpiskajām spēlēm veltītajā LETA sadaļā (" pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas sportistu gaitām un panākumiem, bet arī citām aktualitātēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu