Rinkēvičs: Būtu jāsāk ieviest sankcijas pret Krieviju (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Ņemot vērā eskalāciju ap Ukrainu Eiropas Savienībai būtu jāsāk ieviest sankcijas pret Krieviju, intervijā "Deutsche Welle" (DW) sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzskata, ka ES jau tagad būtu jāsāk ieviest sankcijas pret Krieviju saistībā ar situācijas eskalāciju uz Ukrainas un Krievijas robežas, kā arī Donbasā. Ar šādu paziņojumu ārlietu ministrs nācis klajā sestdien, 19.februārī, sniedzot interviju DW Minhenē, kur notiek drošības konference.

Pēc Rinkēviča teiktā,

21. februārī ES Ārlietu padomes sanāksmē ārlietu ministru līmenī varētu apspriest sankciju noteikšanu un nosūtīt "politisko signālu" Maskavai. "Ja mēs līdz pirmdienai neredzam situācijas uzlabošanos, mums ir jāapspriež [sankciju jautājums], jārīkojas nopietni un jāsūta šis politiskais signāls," sacīja ministrs.

Rinkēvičs precizēja, ka politiskā lēmuma pieņemšana tikai iedarbinās mehānismu, kas ietver turpmākos juridiskos soļus. ES tie būtu jāsper "ciešā koordinācijā un sadarbībā" ar ASV, Lielbritāniju un Kanādu, pauda Rinkēvičs.

Latvija uzstāj uz lielāku NATO klātbūtni

Runājot par Krievijas agresijas iespējamību pret Latviju un citām Baltijas valstīm, Edgars Rinkēvičs atzīmēja: "NATO, ES ir labākais drošības risinājums, kāds var būt 21. gadsimtā. Balstoties uz to, uzskatu, ka jūtamies drošībā."

Vienlaikus ministrs norādīja, ka Rīgai nepieciešama lielāka NATO klātbūtne, lai reaģētu uz "Krievijas radīto drošības deficītu".

Minhenes drošības konference saistībā ar eskalāciju ap Ukrainu

Minhenes drošības konference notiek saistībā ar jaunu eskalāciju ap Ukrainu. Pirms dažiem mēnešiem Maskava pie Ukrainas robežām izvietoja desmitiem tūkstošu karavīru un militārās tehnikas vienības.

Kijevā un Rietumos tajā saskata tieša turpmāka militāra iebrukuma draudus Ukrainā. Maskava noliedz šādu plānu esamību un apsūdz Rietumvalstis Kijevas apbruņošanā un manevru veikšanā pie Krievijas Federācijas robežām.

Pēdējo mēnešu laikā, pēc ASV datiem, Krievija ir palielinājusi karavīru skaitu uz robežas ar Ukrainu līdz 190 000. ASV prezidents Džo Baidens 18.februārī pauda pārliecību, ka Krievijas līderis Vladimirs Putins nolēmis iebrukt Ukrainas teritorijā "nākamnedēļ, tuvākajās dienās".

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu